Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Topclubs gaan amateurvelden weer op voor KNVB-beker

Na twee kwalificatieronden gaat het KNVB-bekertoernooi vandaag pas echt weer van start. In de eerste ronde zijn alle betaaldvoetbalclubs ingestroomd en het programma wordt uitgesmeerd over drie dagen. De topclubs spelen pas op woensdag en donderdag.

Vandaag komen de eredivisieclubs NAC Breda, Heracles Almelo, Willem II, Fortuna Sittard, De Graafschap, VVV-Venlo en Excelsior in actie. De meest in het oog springende duels zijn Excelsior-NEC en RKC Waalwijk-NAC. Die laatste wedstrijd begint al om 18.30 uur.

De topclubs nemen het allemaal op tegen een amateurploeg en ze spelen ook nog eens een uitwedstrijd. PSV gaat woensdagavond naar Excelsior Maassluis, Ajax naar Te Werve in Rijswijk en Vitesse meldt zich bij RKAV Volendam.

Oppassen geblazen voor clubs als VVSB

Vooral PSV en Ajax zullen na twee topduels - een in de Champions League en hun onderlingen treffen van afgelopen zondag - even moeten schakelen. Onderschatting kan dodelijk zijn, zeker in de wetenschap dat er altijd wel een amateurclub voor een stunt zorgt in de beginfase van het bekertoernooi.

VVSB reikte afgelopen twee jaar de achtste finales in de KNVB-beker en in 2016 zelfs tot de halve finales

Vorig seizoen reikten GVVV en VVSB tot de laatste zestien en het jaar daarvoor deden VVSB, IJsselmeervogels, ASWH en Jodan Boys dat. In 2016 stond VVSB zelfs in de halve finales. Vanavond begint de amateurploeg uit Noordwijkerhout de huidige editie met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Feyenoord is bekerhouder

Op donderdag gaat bekerhouder Feyenoord op bezoek bij Gemert en speelt AZ bij Alcides in Meppel. FC Groningen kan die dag een crisis bezweren, maar dan moet er thuis wel gewonnen worden van FC Twente. En FC Utrecht ontvangt MVV Maastricht. Wordt dat de eerste overwinning onder Dick Advocaat?

Programma eredivisieclubs

Dinsdag, 18.30 uur RKC Waalwijk NAC Breda
Dinsdag, 19.45 uur FC Den Bosch Heracles Almelo
Dinsdag, 19.45 uur FC Volendam Willem II
Dinsdag, 19.45 uur Helmond Sport Fortuna Sittard
Dinsdag, 19.45 uur VVSB De Graafschap
Dinsdag, 19.45 uur Westlandia VVV-Venlo
Dinsdag, 20.45 uur Excelsior NEC
Woensdag, 17.00 uur OJC Rosmalen ADO Den Haag
Woensdag, 18.30 uur Excelsior Maassluis PSV
Woensdag, 19.45 uur RKAV Volendam Vitesse
Woensdag, 19.45 uur Staphorst PEC Zwolle
Woensdag, 19.45 uur VV Katwijk sc Heerenveen
Woensdag, 20.45 uur Te Werve Ajax
Donderdag, 17.00 uur Alcides AZ
Donderdag, 17.00 uur OFC FC Emmen
Donderdag, 18.30 uur FC Groningen FC Twente
Donderdag, 19.45 uur FC Utrecht MVV Maastricht
Donderdag, 20.45 uur Gemert Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl