Blik op De Herdgang: Niemand stopt Van de Riet

Blik op De Herdgang: Niemand stopt Van de Riet
3 min

Met een 3-0 zege op titelconcurrent Ajax boekte PSV 1 een mooie zege. De ploeg van Mark van Bommel vergrootte het gat op de Amsterdammers naar vijf punten. Naast het eerste elftal speelden er ook verschillende jeugdteams van PSV. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in Blik op de Herdgang.

PSV O15 speelt gelijk in topper tegen Utrecht
Het was dé topper op De Herdgang dit weekend: PSV O15 tegen FC Utrecht O15. De nummer één en twee van de competitie maakten in een onderling duel uit wie na het weekend koploper zou zijn. De gasten uit de Domstad namen binnen tien minuten brutaal de leiding en het scheelde niet veel of het had ook snel 0-2 kunnen staan. Dat gebeurde niet, maar na een kwartier in de tweede helft viel het doelpunt alsnog: 0-2. De partij leek gespeeld, maar via Iggy Houben en Chahid El Allachi rechtte PSV de rug. De eindstand was 2-2. Een uitgebreider verslag lezen? Dat kan hier.

Riante zege voor PSV O16
Hoewel deze wedstrijd niet in Eindhoven maar in Utrecht was, waren de teams hetzelfde: FC Utrecht O16 speelde zaterdagochtend tegen PSV O16. Zo spannend als bij de één jaar jongere collega’s werd het niet. PSV gaf flink gas en won met maar liefst 0-5. Een afgetekende zege en niet geheel toevallig was Milan van de Riet met een hattrick de grote man. De aanvaller is op schot dit seizoen en schiet de ene na de andere bal in het net. De andere twee treffers werden gemaakt door Ilyas Bougafer. Lees hier het complete verslag.

O14 krijgt pak op de broek van Feyenoord
Koploper PSV O14 maakte zich zaterdagochtend op voor de kraker met Feyenoord. De Eindhovenaren hadden nog geen punt verloren en waren dus de grote favoriet, ondanks het feit dat drie basiskrachten niet meededen vanwege blessures. De Rotterdammers openden met vuur en bij rust stond het al 0-3. Na rust kwam PSV beter voor de dag, maar de partij eindige alsnog in 2-5. Namens PSV scoorden Khaled Razak en Michon Roelofs.

Kampioen PSV O19 toont grootse vorm tegen Volendam
Na een midweekse partij tegen FC Barcelona in de Youth League, namen de mannen van Ruud van Nistelrooy het afgelopen weekend op tegen FC Volendam. PSV boekte in eigen huis een mooie zege: het werd 3-0. Davy van den Berg, Olivér Horvath en Yorbe Vertessen scoorden. PSV gaat aan de leiding in de competitie met negen punten uit drie wedstrijden. Ook het doelsaldo is niet mis: tien voor, nul tegen. Bekijk hier een fotoverslag.

Twee jeugdwedstrijden werden afgelast. PSV O17 speelde niet tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior omdat de Eindhovenaren te veel geblesseerden hadden. De vier jaar jongere spelers kwamen ook niet in actie, hun partij tegen AZ werd afgelast.