3-0 'matige afspiegeling' van krachtsverhoudingen: 'Ajax is geen team'

3-0 'matige afspiegeling' van krachtsverhoudingen: 'Ajax is geen team'

24-09-2018 10:36
68

De ruime overwinning van PSV op aartsrivaal Ajax komt deels voort uit onderschatting aan Amsterdamse zijde. Dat denken Willy en René van de Kerkhof. De Brabantse voetbaltweeling genoot zondag met volle teugen van de 3-0 zege in Eindhoven. 

"Het was een heerlijke eerste helft om als toeschouwer naar te kijken", zegt Willy in gesprek met Omroep Brabant"Ik denk dat die Amsterdammers PSV een beetje onderschat hebben", vult René aan.  "Bij PSV stond een team. Ajax heeft misschien wat betere spelers, maar geen team", vult René aan.

"Daar was gisteren het bewijs van. PSV was in de eerste helft weergaloos. Iedereen speelde goed. In de tweede helft namen de spelers gas terug, maar Ajax was overdonderd. Er zat geen mentaliteit in die ploeg, om ervoor te knokken. Ik vond 3-0 nog een matige afspiegeling van de verhoudingen. Ik had 4-0 of 5-0 verwacht. Maar hier kunnen we uitermate tevreden mee zijn."

Voorbarig
Nu al praten over de volgende landstitel vindt Willy 'voorbarig'. "We moeten nog 28 wedstrijden. Er kan nog van alles gebeuren. Maar we hebben een geweldige start in de competitie. PSV is gewoon goed in vorm en wordt steeds beter. Dat belooft veel goeds voor de komende Champions Leaguewedstrijden. De kracht van dit PSV is dat er vijftien spelers zijn die gelijkwaardig zijn aan elkaar en die mooi kunnen voetballen. Het gaat de goede kant op. Ik ben trots op onze club."