Elftal van de Week: PSV maakt indruk, Willem II en VVV ook sterk

Reacties

PSV is na de klinkende zege op Ajax met drie spelers hofleverancier van het Elftal van de Week van speelronde zes. Ook VVV-Venlo en Willem II zijn met ieder twee spelers goed vertegenwoordigd.

Elftal van de Week: PSV maakt indruk, Willem II en VVV ook sterk

Na de overtuigende 3-0 overwinning op de grote concurrent Ajax vaardigt PSV voor elke linie in het elftal een speler af. Alleen de doelman komt niet uit Eindhoven, omdat FC Groningen-keeper Sergio Padt nog net iets meer indruk maakte dan Jeroen Zoet.

Denzel Dumfries, Jorrit Hendrix en Luuk de Jong hebben wel een plaatsje in het Elftal van de Week bemachtigd. Dumfries maakte verdedigend veel indruk en speelde Dusan Tadic en David Neres uit de wedstrijd. Bovendien was hij ook aanvallend van waarde. Hendrix was de man op het middenveld bij wie het allemaal begon en De Jong werd VI's Speler van de Week na zijn indrukwekkende optreden in de topper.

PSV was echter niet de enige ploeg dit de afgelopen speelronde een sterke indruk achterliet. VVV-Venlo won met 3-0 van NAC Breda en heeft met Jerold Promes en Tino-Sven Susic twee spelers in het elftal. De Limburgers staan inmiddels op een knappe zesde plaats. Willem II verspeelde punten op bezoek bij Fortuna Sittard (4-4), maar Daniel Crowley en Fran Sol slaagden erin zich te onderscheiden.

De overige spelers in ons Elftal van de Week zijn afkomstig van Heracles Almelo, Excelsior en Feyenoord. Dario Van den Buijs verving bij Heracles de geblesseerde Robin Pröpper met verve, Marcus Edwards wervelde met Excelsior tegen SC Heerenveen en Robin van Persie kopte Feyenoord langs FC Utrecht.

De Jong blij met 'kleine verdedigers' Ajax: 'Makkelijker en fijner voor mij'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.