VP's Elftal van de Week: PSV heeft kwartet met back, middenvelder en aanvallers

VP's Elftal van de Week: PSV heeft kwartet met back, middenvelder en aanvallers

24-09-2018 10:00
33

Door de klinkende overwinning op Ajax is PSV hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook Feyenoord doet het goed met twee spelers.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
VVV-trainer Maurice Steijn telt zijn zegeningen met Unnerstall onder de lat. De Duitse doelman was tegen NAC Breda weer goed op dreef en is het levende bewijs dat handhaving een stuk makkelijk wordt met een uitblinker onder de lat. De vraag is nu: krijgt Unnerstall volgend seizoen een kans bij PSV als Jeroen Zoet vertrekt?

Eric Botteghin (Feyenoord)
Botteghin was tegen FC Utrecht weer de Botteghin van het kampioensjaar. De Braziliaan zette de Feyenoord-verdediging goed neer en won vrijwel al zijn duels, waarvan een aantal heel belangrijke. Utrecht kon daardoor slechts sporadisch gevaarlijk worden.

Denzel Dumfries (PSV)
Speelde in 2016 nog anoniem zijn wedstrijdjes in de Keuken Kampioen Divisie met Sparta, maar domineert nu de rechterflank van de regerend landskampioen. Dumfries denderde tegen Ajax minder vaak naar voren dan gewoonlijk, maar maakte in verdedigend opzicht grote indruk.

Jeffry Fortes (Excelsior)
De vaste rechtsback van Excelsior maakt een uitstekende ontwikkeling door. Niet alleen heeft hij zijn verdedigende zaakjes op orde, Fortes draagt ook in aanvallend opzicht zijn steentje bij. In het thuisduel met Heerenveen was de international van Kaapverdië goed voor een assist.

Pablo Rosario (PSV)
Heeft zich geruisloos opgewerkt tot een vaste waarde bij PSV, terwijl hij als jeugdspeler nog werd weggestuurd bij de tegenstander van zondag. De jeugdinternational domineerde met partner in crime Jorrit Hendrix het middenveld. Pas 21 jaar, maar nu al een grote schat aan fysieke mogelijkheden.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Drie assists in één wedstrijd: Diemers deed het zaterdagavond voor Fortuna Sittard. Het was hoe dan ook niet voldoende voor de overwinning: Willem II scoorde net als Fortuna vier keer. Diemers kan terugkijken op een prima seizoenstart.

Dan Crowley (Willem II)
Eén van de revelaties in het prille Eredivisie. Crowley dicteert het Willem II-spel en heeft een hoog rendement. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Steven Bergwijn (PSV)
De buitenspeler is bezig aan een topseizoen en groeit met de week. Had geen tegen Ajax kind aan Noussair Mazraoui en leidde twee van de drie treffers in. Are you watching, Ronald Koeman?

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Scoorde wéér en gaat met zeven doelpunten aan de leiding in het topscorersklassement - samen met ADO Den Haag-uitblinker Nasser El Khayati. Onlangs werd Peterson in Zweden omschreven als 'de grote onbekende', maar hij is hard op weg een reputatie op te bouwen.

Luuk de Jong (PSV)
Moet altijd de kritiek en de scepsis overwinnen, maar wordt steeds weer in de harten van de PSV-aanhang gesloten. De Jong speelde met zijn kopkracht en betere sleur- en trekwerk een sleutelrol in de onverwacht eenvoudige overwinning van PSV op Ajax.

Robin van Persie (Feyenoord)
Had weliswaar heel wat kansen nodig, maar Van Persie blijft ondanks zijn wankele fysiek de grote vedette van Feyenoord. Zet de lijnen uit, werkt keihard voor het team én pikt zijn doelpunten mee. Door zijn treffer in de slotfase won Feyenoord met 1-0 van FC Utrecht.