Gisteren gemist: PSV onderuit, Liverpool wint in extremis

19 september 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 18 september.

Moedig PSV delft onderspit door individuele klasse Messi

Een dapper en gedisciplineerd spelend PSV heeft dinsdagavond in Camp Nou niet voor een stunt kunnen zorgen. FC Barcelona speelde ongeïnspireerd, maar kreeg het wel voor elkaar om vier keer te scoren: 4-0. Dat was onnodig, want PSV deed de hele wedstrijd aardig mee, maar miste het vernuft om Barcelona pijn te doen. Messi was de grote man bij de Catalanen, hij maakte er drie waaronder een prachtige vrije trap in de eerste helft.

Groep C: Liverpool in slotseconde langs PSG, Napoli morst

Liverpool heeft de topper van de Champions League-avond op spectaculaire wijze van Paris Saint-Germain gewonnen. In eigen huis werd het 3-2. Drie van de vijf goals vielen in het laatste kwartier van de eerste helft. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg uit de Franse hoofdstad langszij, Roberto Firmino kroonde zich in de absolute slotseconde tot matchwinner. Napoli won ondanks een overwicht niet op bezoek bij Rode Ster Belgrado: 0-0.

Groep A: Atlético en Borussia Dortmund starten uitstekend

De eerste twee duels in groep A van de Champions League leverden twee uitoverwinningen op. Atlético Madrid en Borussia Dortmund deden goede zaken door te winnen van respectievelijk AS Monaco en Club Brugge. De Fransen waren in eigen huis nog wel op voorsprong gekomen, maar nog voor rust poetste Atlético Madrid de achterstand weg. Borussia Dortmund won in de slotfase in Brugge.

Groep D: Rodrigues helpt Galatasaray aan droomstart

In de op papier zwakste groep van de Champions League is Galatasaray het Europese avontuur begonnen met een 3-0 zege op Lokomotiv Moskou. De geboren Rotterdammer Garry Rodrigues had met het openingsdoelpunt een groot aandeel in de zege op de Russen. In de andere wedstrijd in Groep D speelden Schalke 04 en FC Porto gelijk.

Van Bommel: "Dat is waarom zij Barcelona zijn en wij PSV"

PSV-trainer Mark van Bommel is niet helemaal ontevreden over wat zijn ploeg dinsdagavond in Camp Nou heeft laten zien. Toch toont de oefenmeester zich kritisch na de 4-0 nederlaag. Van Bommel zag zijn team door 'details' tegendoelpunten weggeven. De Eindhovenaren startten goed aan de wedstrijd, maar gaven met name in de slotfase te veel weg.

Pröpper waarschijnlijk rest van seizoen uit de roulatie

Robin Pröpper komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor Heracles Almelo. De Heraclieden melden dinsdagmiddag via de officiële kanalen dat de aanvoerder een kruisband heeft afgescheurd. De 24-jarige verdediger liep het afgelopen weekend de ernstige blessure op in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen