Valverde ziet PSV lang meedoen en dankt Messi

Reacties

Barcelona-coach Ernesto Valverde beseft dat hij zijn handen dicht mag knijpen met een speler als Lionel Messi in de gelederen. Dinsdagavond velde de Argentijn hoogstpersoonlijk PSV bij de start van het hoofdtoernooi van de Champions League.

'Van het uitzonderlijke maakt hij routine', sprak Valverde na de 4-0 zege van zijn ploeg via de officiële kanalen van de UEFA. 'Bij hem is het al snel normaal, omdat hij het telkens weer doet.' Barcelona kwam in de eerste helft moeizaam tot kansen tegen PSV. Een vrije trap van Messi betekende de 1-0. 'We hadden iets nodig om de ban te breken en hij deed dat op zo'n manier. Fantastisch.'

Over het optreden van zijn team na rust was Valverde veel meer te spreken. 'We domineerden de wedstrijd in de tweede helft, hoewel er nog wel gevaar was bij een 1-0 stand. Na de tweede goal speelden we kalmer.'

Messi liet alweer zijn achtste Champions League-hattrick aantekenen. Tot zijn optreden tegen PSV deelde hij dit record met Cristiano Ronaldo.