Individuele klasse Barcelona is PSV na prima start te machtig

Reacties

PSV is dinsdag met een nederlaag begonnen aan zijn zestiende campagne in de Champions League. De landskampioen weerde zich lange tijd kranig op bezoek bij Barcelona, maar zag de score in de slotfase alsnog flink oplopen. Lionel Messi maakte een hattrick in Camp Nou.

Individuele klasse Barcelona is PSV na prima start te machtig
Barcelona
Barcelona
4 - 0
PSV
PSV

Mark van Bommel zag geen reden om aan zijn opstelling te sleutelen en handhaafde de basis die zaterdag zeer overtuigend afrekende met ADO Den Haag (0-7). Bij Barcelona stonden alle grote namen aan de aftrap: het aanvalstrio Lionel Messi, Luis Suárez en Ousmane Dembélé werd ondersteund door Philippe Coutinho, die zijn Champions League-debuut voor Barcelona vierde.

Zoals verwacht nam Barcelona het initiatief in handen, maar van een stormloop richting het doel van Jeroen Zoet was bepaald geen sprake. De thuisploeg kwam lange tijd niet verder dan een kopbal van Coutinho, een niet heel gevaarlijk schot van Messi en een inzet van Luis Suárez in het zijnet.

PSV hield zich goed staande en bracht zelfs geregeld de Barcelona-defensie in verlegenheid. Al in de zevende minuut schoot Gastón Pereiro vanaf de rand van het zestienmetergebied over en na een kwartier belandde een schot van Steven Bergwijn maar net naast het doel van Marc-André ter Stegen. Zo had PSV de zaken uitstekend voor elkaar in het niet uitverkochte Camp Nou.

Een omschakelmoment brak de bezoekers na een half uur op. PSV stond even met te veel spelers voor de bal, waarna Nick Viergever vlak voor het strafschopgebied de Barcelona-aanval beëindigde met een overtreding op Dembélé. Uit de toegekende vrije trap sloeg Messi op typerende wijze toe. Heel even leek Barcelona door te drukken, maar net zo snel verflauwde die druk weer. Vlak voor rust kreeg PSV nog een kansje. Na een zeer knappe aanname schoot De Jong van grote afstand de bal niet ver over.

De rake vrije trap betekende de 101ste Champions League-treffer van Lionel Messi, die er later nog twee zou maken.
De rake vrije trap betekende de 101ste Champions League-treffer van Lionel Messi, die er later nog twee zou maken.

Barcelona schroefde in de tweede helft het tempo nadrukkelijk op. Coutinho zorgde, naast de momenten waarop Messi de bal opeiste, voor veel gevaar. De Braziliaan probeerde de verre hoek te vinden met een diagonaal schot, maar zag Zoet redding brengen. PSV liet zich zeker niet onbetuigd. Lozano was meermaals gevaarlijk bij tegenstoten en Angeliño kon bij een poging de bal net niet genoeg richting meegeven.

In de laatste twintig minuten kwam PSV er totaal niet meer aan te pas. Nadat Suárez met een slim balletje nog de lat had geraakt, maakte Dembélé er in de 74ste minuut met een individuele actie alsnog 2-0 van. De Fransman draaide zich knap vrij van Jorrit Hendrix en Lozano en plaatste de bal vervolgens onhoudbaar in het doel, voordat Daniel Schwaab kon ingrijpen. Dembélé had de felicitaties van zijn teamgenoten nog maar net in ontvangst genomen of het stond al 3-0. Andermaal deed Messi de bezoekers pijn, deze keer door uitmuntend te anticiperen op een pass van Ivan Rakitic.

Hoewel PSV in de laatste tien minuten met een man meer speelde door een tweede gele kaart voor Samuel Umtiti (de eerste werd toegekend voor een overtreding op Luuk de Jong, de tweede na een botsing met Lozano) slaagde de ploeg van Van Bommel er niet in iets terug te doen. Sterker nog: vlak voor tijd bepaalde Messi de eindstand op 4-0 door zich slim vrij te lopen en koelbloedig af te ronden. Bij de Eindhovenaren vielen Donyell Malen, Érick Gutiérrez en Nicolas Isimat-Mirin in de tweede helft in.

PSV vervolgt de Champions League op woensdag 3 oktober met een thuiswedstrijd tegen Internazionale, dat dinsdag met 2-1 won van Tottenham Hotspur. Vanzelfsprekend werken de Eindhovenaren eerst toe naar de topper tegen Ajax van komende zondag.

'PSV niet slecht, maar geweldige Messi bepaalt gewoon wat er gebeurt'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.