Ongelukkige nederlaag PSV O19 in Youth League

2 min

PSV onder 19 heeft op ongelukkige wijze zijn eerste wedstrijd in de UEFA Youth League verloren. In Spanje waren de leeftijdsgenoten van Barcelona met 2-1 te sterk, waar een gelijkspel op z'n minst verdiend was geweest.

Vertessen
In een vermakelijke eerste helft voerde de ene keer PSV en het andere moment Barcelona de boventoon. In het Mini Estadi, gelegen op een steenworp afstand van Camp Nou, kreeg het O19-team van Van Nistelrooy onder andere kansen via Nigel Thomas en de goed spelende Mo Ihattaren, maar was het FC Barcelona dat het enige doelpunt voor rust voor zijn rekening nam. Een goede aanval over links belandde bij de tweede paal voor de voeten van De Vega, die ongehinderd de 1-0 binnenschoof. Vertessen had die treffer nog weg kunnen poetsen, maar miste in een rechtstreeks duel met doelman Tenas.

Beloning blijft uit, ondanks goal Teze
Aan de andere kant hield Van Dorp PSV O19 juist op de been door inzetten van De La Fuente en Ruiz tegen te houden. Daardoor waren de talenten aan het begin van de tweede helft opnieuw dicht bij de gelijkmaker, ditmaal via Thomas die een vrije trap via de paal naast zag gaan. Enkele minuten later kuste een kopbal van Piroe de lat. Een klein kwartier voor tijd tekende Teze alsnog voor de verdiende gelijkmaker. De mee naar voren gesnelde back frommelde vanuit schier onmogelijke hoek de 1-1 binnen. In de slotminuten trokken de beloften van Barcelona de wedstrijd echter alsnog naar zich toe via invaller Gonzalez: 2-1.