Speler van de Week: Bart Ramselaar geeft juiste antwoord bij PSV

Reacties

Na iedere speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest Voetbal International op basis van de waarderingscijfers een Speler van de Week. In speelronde 5 is dat met Bart Ramselaar een opvallende winnaar. De PSV'er maakte van de nood een deugd en besloot zijn debuut in Jong PSV op te luisteren met twee doelpunten en een prima optreden.

Speler van de Week: Bart Ramselaar geeft juiste antwoord bij PSV

Alvast om alle commentaren te beantwoorden: Ramselaar speelde een prima wedstrijd tegen NEC, bekroonde zijn wedstrijd met twee treffers en liet zien hoe je teleurstelling omzet in een prestatie. Ja, hij is selectiespeler bij de Eindhovenaren en ja, hij heeft al heel wat Eredivisie-duels en zelfs wedstrijden bij het Nederlands elftal op zijn cv staan. Afgelopen vrijdag speelde hij echter in de Keuken Kampioen Divisie en op basis van die wedstrijd is hij uitgeroepen tot de beste speler van de speeldag.

Natuurlijk wringt het dat Ramselaar zijn kunsten op het tweede niveau vertoonde. Daar hoort de speler Ramselaar niet thuis. Daar is een Jong-ploeg niet voor bedoeld klinkt het al snel, de regels staan het echter toe. Dit seizoen zijn die regels aangescherpt, maar de mazen zijn nog altijd op te zoeken. Het blijft voortdurend irriteren en ergeren wat betreft de beloftenploegen, bekeken vanuit de ploegen die strijden om promotie en te maken kunnen krijgen met een speler als Ramselaar bij de tegenstander.

NEC kroop niet in de slachtofferrol, maar had wel de pech dat het een supergemotiveerde Ramselaar tegenover zich vond. De Nijmegenaren redden nog een punt door in de allerlaatste seconde te scoren. Niemand kan beweren dat NEC tegen een Jong PSV zonder Ramselaar wel gewonnen had, dat valt simpelweg niet te bewijzen. Feit is dat het schuurt. De anti-beloften-lobby kreeg weer gratis munitie toegeworpen. Dat de aangekondigde rentree van Kasper Dolberg bij Jong Ajax geen doorgang vond was slechts een kleine meevaller. Een selectielid van een WK-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, het kan allemaal. De enige remedie is de beloften weren. Maar zo ver is het nog niet.

Vanuit de beloften bekeken kennen we de voordelen. Spelen van duels op niveau is waardevol voor jonge aankomende profs, dat is zeker waar. Even verplaatsen in de situatie van PSV en Ramselaar. De speler komt niet aan de bak bij het vlaggenschip en heeft ritme nodig. Begrijpelijk dat de keuze werd gemaakt om hem te laten meedoen.

Dat Ramselaar dat zo goed oppakte pleit voor hem. Hij wil vlammen in PSV 1, maar ziet de concurrentie alleen maar toenemen. Ramselaar dreigt buiten de boot te vallen, zijn kansen op speeltijd lijken nihil. Een verhuurperiode in de winterstop lijkt een oplossing, indien zijn situatie niet verandert. Een keertje Jong PSV is leuk voor hem, twee of drie keer ook nog, maar meer wedstrijden tussen de aankomende talenten gaan hem niet blij maken.

Het is aan de voormalige Utrecht-speler zelf om zich weer in de kijker te spelen, om trainer Mark van Bommel serieus te laten inzien dat hij een optie voor het keurkorps is. Ramselaar moet op de deur kloppen, desnoods die deur forceren, en dan is het aan Van Bommel. De situatie voor Ramselaar is complex. Dat werd niet lang na de spektakelremise nog maar eens duidelijk.

Een dag na het puike optreden van Ramselaar op een vrijdagavond in Nijmegen freewheelde PSV in Den Haag naar een simpele 0-7 zege op ADO. Met uitblinkende spelers op de posities waar Ramselaar kan spelen. Het zal het humeur en het toekomstperspectief van de uitblinker bij Jong PSV er niet florissanter op gemaakt hebben.

Spektakelploegen NEC en Jong PSV domineren Elftal van de Week 
De knotsgekke wedstrijd tussen NEC en Jong PSV leverde liefst vijf spelers een plek in het Elftal van de Week op. Geen doelmannen of verdedigers uiteraard, want die hadden een behoorlijk aandeel in het foutenfestival en maakten de opvallende uitslag mede mogelijk.

Speler van de Week Bart Ramselaar en zijn ploeggenoot Ramon Pascal Lundqvist vertegenwoordigen de Eindhovense beloften. Tegenstander NEC had met middenvelder Joey van den Berg, spits Sven Braken en buitenspeler Jonathan Okita de belangrijkste spelers. Okita viel nog voor rust uit, maar zijn bijdrage in de goede start van de Nijmegenaren was groot.

Doelman Stijn van Gassel verloor weliswaar met Helmond Sport met 2-0 bij Jong Ajax, maar de goalie voorkwam een grote nederlaag van de Brabanders door enkele prima reddingen te verrichten. Tweevoudig doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde Dani de Wit completeert het middenveld naast Ramselaar, Van den Berg en Lundqvist.

In de achterste lijn veroverden Roda JC-matchwinner Henk Dijkhuizen en twee Jong AZ-spelers een plek. De Duitser Henri Weigelt en ex-Ajacied Mauro Savastano werden beloond voor hun aandeel in de overwinning op het hoog genoteerde Go Ahead Eagles.

De nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur, heeft ook een speler in het Elftal van de Week. Aanvaller Kevin van Kippersluis is een belangrijke kracht bij de sterk gestarte Friezen en was ook tegen Telstar met een treffer van waarde.

De topvijf van speeldag 5:

Bart Ramselaar (Jong PSV) 8,0
Stijn van Gassel (Helmond Sport) 8,0
Sven Braken (NEC) 7,5
Henk Dijkhuizen (Roda JC) 7,5
Mauro Savastano (Jong AZ) 7,5

Algemeen individueel klassement:

1. Karim Rossi (SC Cambuur) 7,17
2. Danilo Pereira (Jong Ajax) 7,00
2. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 7,00
4. Dominik Kotarski (Jong Ajax) 6,83
5. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,80
5. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,80
5. Mario Engels (Roda JC Kerkrade) 6,80
8. Matthew Smith (FC Twente) 6,75
9. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,70
9. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,70
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.