Schwaab niet bang voor herhaling historische Messi-show in Camp Nou

Reacties

Daniel Schwaab gaat dinsdagavond met PSV in de Champions League op bezoek bij Barcelona. De Duitser heeft slechte herinneringen aan zijn laatste wedstrijd in Camp Nou. Toen kreeg hij met Bayer Leverkusen een enorm pak slaag.

Schwaab niet bang voor herhaling historische Messi-show in Camp Nou

Op 7 maart 2012 vormde Schwaab het centrale duo van Leverkusen met Ömer Toprak (tegenwoordig Borussia Dortmund). Voor de Duitsers werd het een avond om heel snel te vergeten. Lionel Messi schreef namelijk historie door binnen negentig minuten vijf keer te scoren. Uiteindelijk werd het 7-1 voor de Catalanen. Schwaab weet het nog goed, maar is niet bang voor een nieuwe afgang.

'Angst voor Messi of andere Barcelona-spelers heb ik niet. Ik zie de confrontatie met Barcelona ook niet als hét duel van de revanche. Ik zie het juist als een mooie kans om het beter te doen. Een kans om te laten zien dat ik ben gegroeid als speler', vertelde de dertigjarige Schwaab in gesprek met VI.

De wedstrijd tegen Barcelona wordt het twaalfde duel in het hoofdtoernooi van de Champions League voor Schwaab. De verwachting is dat de Duitser, net als in de competitie, in Camp Nou naast Nick Viergever in het centrum van de defensie staat.

'Ook met een kleine nederlaag is Van Bommel niet tevreden'
PSV heeft dramatische balans op Spaanse bodem
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.