De Boer stelt PSV'ers voor: Je ziet dat hij vier jaar bij Ajax heeft gespeeld

De Boer stelt PSV'ers voor: "Je ziet dat hij vier jaar bij Ajax heeft gespeeld"

17-09-2018 18:44
97

Ronald de Boer vertelt in een uitgebreid interview met El Mundo Deportivo over de kwaliteiten van PSV, dat het dinsdagavond opneemt tegen FC Barcelona in de Champions League. De defensie staat volgens De Boer als een huis.

"PSV neemt veel voordeel van de zijkanten", zegt De Boer. "Dumfries, die deze zomer overkwam van Heerenveen, en Angelino, die uitblonk bij NAC, doen het erg goed. Maar het moet worden afgewacht of ze het ook op Champions League-niveau kunnen laten zien. Ze zijn jong en onervaren en kennen het toernooi niet."

In het centrum staat meer ervaring, ziet De Boer. "De Duitser Schwaab en Viergever zijn slim en op niveau. De eerste speelt al twee jaar in Eindhoven. Hij kwam van Stuttgart en is degene die het beste kan opbouwen en snel het middenveld kan vinden. Viergever is wat sneller. Ook hij doet het goed. Je ziet dat hij vier jaar bij Ajax heeft gespeeld."

Dan stelt De Boer Jorrit Hendrix en Pablo Rosario voor. "De eerste is een jeugdproduct. Hij is met zijn 23 jaar al erg ervaren en speelt goed naast Rosario, die wat sneller is dan Busquets. Hij speelde in de jeugd van Ajax en weet wat er op zijn positie gevraagd wordt."

Lees ook: De Boer prijst Ajax-duo aan bij Barcelona: "Hij komt over als een 30-jarige"