Speler van de Week: Gutiérrez geeft zijn visitekaartje meer dan af

17 september 2018, 16:00

Dat de uitblinker van dit weekend uit het PSV-kamp komt, is allerminst verrassend te noemen. De nog immer foutloze koploper rekende hardhandig af met ADO Den Haag (0-7) en de opvallendste rol daarbij was weggelegd voor Érick Gutiérrez. De Mexicaan leverde binnen vijf minuten na zijn debuut op het veld bij de Eindhovenaren een assist en doelpunt af. Zodoende troefde hij Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) en Tim Matavz (Vitesse) af als 'Speler van de Week'. 

Hoe mooi de verhalen over zijn vriendschap met Hirving Lozano en zijn kwaliteiten ook moge zijn: uiteindelijk kun je maar één keer echt een eerste indruk maken. Aangenaam, Érick Gutiérrez. Nog geen vijf minuten had hij nodig om geschiedenis te schrijven met een assist op zijn boezemvriend - een traditioneel Mexicaans recept dat nog vaak herhaald gaat worden als we de kenners mogen geloven - én een doelpunt. 

{image[328735][right-half][]}Dat het ook heel anders kan, bewees aanwinst Maximiliano Romero - een stuk duurder nog dan de Mexicaan. De spits staat al negen maanden onder contract in Eindhoven en speelde even zoveel minuten in het eerste van PSV (9). Ook bij de beloften, tegen FC Eindhoven en Helmond Sport die met de transfersom van Romero nog jaren vooruit zouden kunnen met de hele club, liet hij niet zien wat Gutiérrez binnen vijf minuten deed. En als we meesterscout Piet de Visser mogen geloven dan heeft PSV met de middenvelder een 'technische linkspoot' binnengehaald, die een 'begenadigd talent' is en 'technisch beter dan Andrés Guardado'.

Tel daarbij op dat hij al de hele zomer al werd begeerd door PSV, hij als bijnaam gewild of ongewild 'Guti' heeft, een forse transfersom heeft gekost én een goede vriend van Hirving Lozano - die meteen uitblonk bij PSV - is. Het resultaat? Je hebt een heel hoog verwachtingspatroon te pakken. En dat verwachtingspatroon is na zijn debuut tegen ADO Den Haag op z'n zachtst gezegd zeker niet minder geworden.

Want vergeet ook niet dat de Mexicanen bij PSV in de regel succesvol waren. Van Carlos Salcido, Guardado tot aan Héctor Moreno. Op sportief, maar ook sociaal vlak is Gutiérrez dat vooralsnog ook: hij straalt veel positiviteit uit, werkte mee aan zijn ludieke aankondiging van zijn transfer, loofde de fans bij zijn presentatie én keerde samen met Hirving Lozano eerder terug van de interlands met Mexico om zich optimaal voor te bereiden in Eindhoven. Het getuigt een goede prof en bevestigt de lovende kritieken. 

{image[328733][left-half][]}Met zijn familie op de tribune, zij kwamen overigens tegen de zin van de PSV'er in naar Nederland, gaf Gutiérrez direct zijn visitekaartje af. Zijn eerste pass op Lozano werd een assist, zijn eerste schot in de Eredivisie een doelpunt. Van de vijftien passes in totaal, kwamen er vijftien op de juiste bestemming aan. In Barcelona zullen ze niet meteen wakker liggen van de komst van PSV en Gutiérrez. Maar dat de eerste kennismaking met de Mexicaan een uitstekende was, staaf buiten kijf. Laten we hopen dat ze woensdagochtend in Catalonië net zo versteld staan van Gutiérrez.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen