Viergever klaar voor Barcelona: 'Als je niet gelooft, kan je beter thuis blijven'

Viergever klaar voor Barcelona: 'Als je niet gelooft, kan je beter thuis blijven'

17-09-2018 14:42
21

PSV gaat na de klinkende zege op ADO Den Haag (0-7) met een goed gevoel naar Camp Nou voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Nick Viergever genoot van de manier waarop PSV de drie punten binnen haalde.

"Verdedigen begint voorin", vertelt de verdediger in gesprek met Trouw. "We doen het met het hele team. Als de aanvallers de goede lijnen lopen maakt het dat voor ons een stuk makkelijker. Als zij niets doen, moeten wij veel meer keuzes maken."

Viergever vormt achterin een duo met Daniel Schwaab en vindt dat ze elkaar goed aanvoelen. "Daniel en ik zijn allebei bezig met het team. We kunnen het spel goed lezen en coachen duidelijk naar elkaar. Je weet steeds meer wat je aan elkaar hebt en hoe we elkaar kunnen helpen in bepaalde situaties."

Dinsdagavond wacht de clash met de aanvallers van Barcelona. "Je moet dicht bij jezelf en je eigen spel blijven", vindt Viergever. "En dan kijken hoe je je als team op het hoogste niveau kunt wapenen. Je zult altijd kansjes krijgen. Daar moet je voor gaan. Als je er niet in gelooft, kun je beter thuis blijven."