‘Tranen bij familie Guti, complimenten voor Rosario’

‘Tranen bij familie Guti, complimenten voor Rosario’
4 min

Na de riante uitzege van PSV in de traditioneel lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag regende het positieve berichten. De mannen van Mark van Bommel verpletterden de Hagenezen met maar liefst 0-7 en kenden daarmee een perfecte voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Barcelona. PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

De krantenkoppen
De ochtendkranten waren lovend over het spel van PSV en dat is af te zien aan de krantenkoppen. Zo schreef het Eindhovens Dagblad: ‘PSV in zevende versnelling naar FC Barcelona’ en kopte het Algemeen Dagblad inclusief een foto van de juichende Lozano en ‘Guti’ in koeienletters: ‘Voorschotje? PSV klaar voor Barcelona’. Ook De Telegraaf was lyrisch en pakte uit met ‘Van brugklas naar universiteit’.

https://twitter.com/RikElfrink/status/1041551154247819264

‘Rosario, jongen voor toekomst’
Columnist Willem van Hanegem sprak in het Algemeen Dagblad vol lof over Pablo Rosario. De 21-jarige middenvelder heeft zich dit seizoen in het basiselftal van Mark van Bommel geknokt en volgens De Kromme bewees hij tegen ADO zijn waarde. "Pablo Rosario. Van die gozer heb ik genoten zaterdag tijdens ADO Den Haag - PSV. Dat is nou een jongen die speelt in de huisstijl van zijn trainer Mark van Bommel. PSV wist dat ADO een paar dagen voor een duel in de Champions League op het randje wilde gaan spelen, maar Rosario straalde vanaf de allereerste seconde uit dat hij niet onder de indruk was. Ik hoop dat Rosario ondanks die Gutiérrez nog volop kansen krijgt onder Van Bommel, want hij is in mijn ogen een jongen voor de toekomst van ons voetbal."

Respect vanuit kamp Barça: 'PSV is niet zomaar een ploeg'
Dinsdag speelt PSV in Camp Nou de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona, de kampioen van Spanje. Uiteraard zijn de Catalanen de grote favoriet, maar volgens reservedoelman Jasper Cillessen spreekt zijn ploeg met respect over PSV. "Ik heb het er met Luis Suárez en Thomas Vermaelen over gehad. Met respect. PSV is niet zomaar een ploeg, maar een ploeg met veel kwaliteiten", zei hij tegen de NOS.

'Messi, Messi, Schwaab komt eraan'
De meegereisde supporters maakten er zaterdagavond een mooi feestje van in Den Haag. "Messi, Messi, Schwaab komt eraan", klonk het. Tegenover Voetbal Inside sprak Schwaab lachend over het lied. "Als onze fans zoiets zingen, dan is het grappig. Als ik dat hoor, dan denk ik dat onze fans vertrouwen hebben. Dat vertrouwen is er niet alleen bij de supporters. Schwaab: "Ik heb vertrouwen in onze kwaliteiten en ik denk dat we daar een goede wedstrijd kunnen spelen. De sfeer in het team is goed. Niet alleen de basisspelers staan er, maar ook de reserves doen mee. Dat is onze kracht."

Tranen van geluk bij familie ‘Guti’
Érick Gutiérrez kende met een assist op zijn maatje Hirving Lozano én een fraai doelpunt een uitstekend debuut bij PSV. De familie van de Mexicaan zat op de tribune en hield het niet droog. "Mijn ouders, mijn vrouw en kind zaten op de tribune. Zij hebben me altijd gesteund. Tijdens de goede en slechte tijden. Het betekent veel voor mij dat zij hier vanavond zijn. Zij zijn met steun en toeverlaat", zei de 23-jarige ‘Guti’ tegenover PSV TV.


‘Chucky’ heeft zin in Barça, Van Bommel geniet
Het Eindhovens Dagblad sprak na ADO - PSV met Hirving Lozano en Mark van Bommel. Lozano gaf aan goed in zijn vel te zitten. "Ik voel me fit en goed. Dat we veel wedstrijden spelen, maakt me niet uit. Het is mooi dat we in deze grote competitie (in de Champions League, red.) tegen zulke tegenstanders mogen spelen. Dat Érick Gutiérrez hier nu ook is, vind ik geweldig. We voelen elkaar goed aan.’’ Van Bommel was niet alleen lovend over ‘Guti’, maar ook over de andere aankoop Aziz Behich. "Onze nieuwe spelers zijn goed opgevangen. Het zijn goede spelers. Als je drie minuten op de tribune zit, zie je dat ze kunnen voetballen. Dat geeft geen garanties, maar wij zijn blij met hun komst."

https://twitter.com/AzizBehich/status/1041077558115217415