Elftal van de Week: PSV domineert, duo's van Ajax en Fortuna

Reacties

PSV is met vier spelers hofleverancier van het Elftal van de Week van speelronde vijf. Ook Ajax en Fortuna Sittard zijn met ieder twee spelers goed vertegenwoordigd.

Elftal van de Week: PSV domineert, duo's van Ajax en Fortuna

Na de 0-7 winst op ADO Den Haag, een evenaring van de grootste uitzege voor PSV ooit, levert de koploper van de Eredivisie voor bijna elke linie een speler.

De doelman is niet afkomstig van PSV, maar van AZ. Marco Bizot hield met zijn uitstekende reddingen zijn ploeg meermaals op de been tegen Feyenoord (1-1). In de verdediging krijgt Angeliño gezelschap van Branislav Ninaj, die de winnende treffer voor Fortuna Sittard maakte in de 2-3 zege op NAC Breda, en Matthijs de Ligt.

Ook op het middenveld staan een Fortunees en Ajacied: Ahmed El Messaoudi, die zelfs twee keer scoorde tegen NAC, en Hakim Ziyech, die tegen FC Groningen (3-0) opnieuw uitblonk. Luciano Slagveer, trefzeker in de 1-2 zege van FC Emmen op FC Utrecht, en Gastón Pereiro (twee rake strafschoppen) maken het middenrif compleet.

Naast Speler van de Week Hirving Lozano, die twee keer toesloeg in Den Haag, maken ook zijn trefzekere PSV-collega Luuk de Jong en gedeeld Eredivisie-topscorer Kristoffer Peterson van Heracles Almelo hun opwachting in de voorhoede.

Bekijk hier het algemeen klassement na vijf speelrondes, aangevoerd door twee spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.