NOS Voetbal

Cillessen wil meer spelen bij Barça: 'Maar ga geen vertrek forceren'

Cillessen: 'Als het niet loopt, zet Messi het wel even neer'

Al ruim twee jaar zit Jasper Cillessen voornamelijk op de bank bij FC Barcelona, zo ook dinsdag in het Champions League-duel met PSV. Klagen doet hij niet. Hij wist waar hij aan begon. Cillessen speelt alleen de bekerwedstrijden, Marc-André ter Stegen doet de competitie en de Champions League.

"Helaas zijn de afspraken nog steeds dezelfde", aldus Cillessen. "Daar heb ik bewust voor gekozen destijds. Dat wil niet zeggen dat ik geen ambities heb om meer te spelen. Zoals elke sportman."

'Met volle verstand getekend'

Eind augustus 2016 tekende Cillessen een contract voor vijf jaar bij Barcelona. Deze zomer verschenen er in Spaanse media berichten dat hij de club zou verlaten, maar tot een transfer kwam het niet.

"Ik heb zelf niet over een vertrek gesproken, omdat de club daar volgens mij niet welwillend tegenover staat", zegt Cillessen. "Dan kun je hoog of laag springen of je kont tegen de krib gooien, maar zo zit ik niet in elkaar, zo ben ik niet opgevoed. Ik heb met mijn volle verstand getekend en ga geen gesprek forceren."

De keepers Marc-Andre ter Stegen en Jasper Cillessen

Cillessen heeft het ondanks zijn beperkte speeltijd nog steeds goed naar zijn zin bij Barcelona. Ook buiten het veld. Afgelopen zomer had hij een barbecue bij Rafinha en op uitnodiging van Gerard Piqué mocht hij met de selectie een concert van Piqué's partner Shakira aanschouwen. "De sfeer is goed, iedereen wil elkaar helpen", zegt Cillessen.

De nieuwe aanvoerder van Barcelona is Lionel Messi. Die rol blijft bij Messi niet alleen beperkt tot een band, zo weet Cillessen. "Ja, hij laat zich wel gelden", zegt de doelman. "Als het niet loopt, zet hij het wel even neer. Iniesta was ook geen prater. Het is niet zoals we in Nederland aanvoerders kennen, met de vuist op tafel slaan. Zij laten hun voeten spreken."

'Respect voor PSV'

FC Barcelona wil dit jaar niet alleen de titel en de beker te pakken, maar na drie keer op rij Real Madrid ook de Champions League winnen. "Zou leuk zijn voor mij", zegt Cillessen. "Eerste jaar één prijs, tweede jaar twee en derde jaar..."

Die missie begint dinsdag tegen PSV. "Ik heb het er met Suárez en Vermaelen over gehad. Met respect. PSV is niet zomaar een ploeg, maar een ploeg met veel kwaliteiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl