Huntelaar waarschuwt Ajax: "De CL is een hoger niveau"

17 september 2018, 07:48   Bijgewerkt: 17 september 2018, 07:53

Klaas-Jan Huntelaar beseft maar al te goed dat Ajax een zeer zwaar karwei staat te wachten in de Champions League. Hoewel de poule met AEK Athene, Bayern München en Benfica een stuk minder zwaar is dan bijvoorbeeld die van PSV, weet de ervaren spits dat het zeker geen makkelijk karwei wordt. "De Champions League is toch een stuk hoger niveau. Maar we zijn wel een ploeg, waar je rekening mee moet houden en die anderen kan verrassen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Huntelaar proefde na de goede kwalificaties van de Amsterdammers én de loting een soort optimisme in Amsterdam. "Er wordt heel makkelijk geroepen dat Ajax wel even overwintert in de Champions League. Maar we zaten bij de loting niet voor niets in pot 3. Ajax heeft vier jaar lang niet meegedaan, dus we hoeven ook niet in een keer te gaan 'vliegen'", vindt hij.

Dat het eerste duel met AEK direct een cruciale confrontatie is, beseft The Hunter maar al te goed. Makkelijk wordt het echter zeker niet. "Misschien denken de fans dat we deze wedstrijd wel even winnen, maar wij denken zeker niet dat het eenvoudig gaat. We weten dat elke wedstrijd lastig is. Ook over Benfica wordt mijns inziens te makkelijk gedacht, want zij zaten niet voor niets in pot 2 en wij in pot 3."

Ajax start het Champions League-avontuur woensdag met een ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA met AEK Athene, alvorens het tegen Bayern München speelt. Daarna wacht de dubbele ontmoeting met Benfica. In de laatste speelronde ontvangt het Bayern in eigen huis, wat een voordeel kan zijn als die ploeg zich dan al heeft geplaatst voor de knock-outfase. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen