Feyenoord is voorlopig titelkandidaat af: Ajax en PSV zijn te sterk

17 september 2018, 07:24

Het Eredivisie-seizoen is pas vijf wedstrijden onderweg, maar de kans dat Feyenoord dit jaar gaat meedoen om de landstitel, lijkt bijzonder klein. Na het gelijkspel in Alkmaar was de eenduidige conclusie dat de Rotterdammers op dit moment simpelweg minder zijn dan Ajax en PSV. En dus moet de formatie van Giovanni van Bronckhorst zich voorlopig op de derde plaats richten. "We zijn nog niet zo ver als Ajax en PSV, ik kan er niets anders van maken."

En wie alleen afging op het eerste kwartier in Alkmaar, had het gevoel dat Feyenoord zelfs nog genoeg moeite gaat krijgen om die derde plaats te bemachtigen. AZ zette vol druk op de bezoekers, kwamen op voorsprong en waren veel sterker. "Het had na een kwartier ook 2-0 kunnen staan", was de terechte conclusie van middenvelder Jordy Clasie. Feyenoord had veel moeite met de speelwijze van AZ. "De vier middenvelders konden we met onze drie middenvelders niet aan. Pas toen we Tyrell Malacia lieten doordekken, gingen we gemakkelijker voetballen."

{image[328788][left-half][]}Ambitie

Natuurlijk: met Jørgensen en Ridgeciano Haps miste Feyenoord een paar belangrijke krachten tot dusver. En het vertrek van Karim El Ahmadi dreunt ook nog flink na in Rotterdam-Zuid. Dus dat er enige tijd nodig is om een ingespeeld team te formeren, is logisch. Maar na het Europese debacle, de indruk die Ajax en PSV maken en de wissevalligheid bij Feyenoord, lijkt de conclusie dat de Stadionclub geen rol van betekenis gaat spelen in de titelstrijd, een terechte. "Het ziet er erg goed uit bij Ajax en PSV", vond ook Steven Berghuis, die zijn fout erkende bij het openingsdoelpunt van AZ. "Zo ver als zij, zijn we nog niet. Ik kan er niets anders van maken."

Ook middenvelder Jens Toornsta was realistisch over de afstand met de twee rivalen uit Eindhoven en Amsterdam. "Als je kijkt naar wat er uitgegeven wordt de zomer: daar zit ook een verschil in", erkende hij. "Maar goed: wij moeten het doen met de spelers die we hebben. Dat ging de laatste drie duels heel aardig, vandaag was dat moeizaam." Toch voelde de remise niet als twee verloren punten voor de middenvelder: op dit moment kunnen ze bij Feyenoord niet ontevreden zijn met een punt bij AZ, de ploeg die ze vorig jaar ook van de derde plaats hield.

Hoop

Is er dan helemaal geen hoop meer? Welicht nog wel. De achterstand op koploper PSV bedraagt 'slechts' vijf punten en de nummers een en twee spelen komend weekend tegen elkaar in de Eredivisie. Toornstra hoopt dat er in Eindhoven een gelijkspel uitrolt, al moeten de Rotterdammers dan zelf winnen van FC Utrecht. "Want we moeten zorgen dat het gat niet te groot wordt", wist de middenvelder. "Ten opzichte van twee jaar geleden - het kampioensjaar - zie ik niet heel veel verschillen bij onze ploeg." 

En dus hopen ze in Rotterdam-Zuid ongetwijfeld op een goed resultaat voor de coëfficiëntenpunten, maar nog veel meer op een uitputtingsslag in Catalonië en Amsterdam. Een loodzware wedstrijd voor de concurrenten is na de remise in Alkmaar voorlopig een belangrijk houvast voor Feyenoord in de hoop om de bovenste twee plekken in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen