Van Hooijdonk denkt mee met Van Bommel: 'Zou dan ten koste gaan van De Jong'

Van Hooijdonk denkt mee met Van Bommel: 'Zou dan ten koste gaan van De Jong'

16-09-2018 22:47
38

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of PSV beter af zou zijn zonder Luuk de Jong in de spits. De voormalig vrijetrappenspecialist denkt dat de Eindhovenaren, zeker tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona, meer snelheid in de aanval nodig hebben.

"Ik vind het interessant om te kijken of je niet meer snelheid voorin nodig hebt. Dat zou dan ten koste gaan van Luuk de Jong, ondanks dat hij het fantastisch doet", laat Van Hooijdonk zondagavond weten bij Studio Voetbal. "Dan zet je Hirving Lozano of Gastón Pereiro in de spits. En dan kan Gastón Pereiro eventueel nog als een valse rechtsbuiten of extra middenvelder spelen."

Tafelgenoot Evgeniy Levchenko heeft echter zijn bedenkingen bij het tactische plan van Van Hooijdonk. "Samuel Umtiti en Gerard Piqué zijn hele sterke spelers, vooral in de lucht", aldus de Oekraïner, die vermoedt dat Lozano en Bergwijn niet tegen het centrale duo op kunnen boksen. Arno Vermeulen denkt echter niet dat trainer Mark van Bommel zijn tactiek om gaat gooien. "Waarom zou je dat speciaal voor één wedstrijd doen? Het draait gewoon prima."