PSV'er vernederd in Camp Nou: Je denkt dat een droom in vervulling gaat

PSV'er vernederd in Camp Nou: "Je denkt dat een droom in vervulling gaat"

16-09-2018 21:56
63

Daniel Schwaab heeft dinsdag wat recht te zetten in Camp Nou. Zes jaar geleden werd de PSV'er als verdediger van Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League vernederd door FC Barcelona.

Barça declasseerde Leverkusen met 7-1, mede door vijf goals van Lionel Messi. "Het was geen prettige ervaring. Je denkt dat een droom in vervulling gaat omdat je daar mag spelen en dan reis je met een rotgevoel naar huis omdat je zo op je snufferd gaat", blikt Schwaab terug in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"We zijn veel te naïef naar Spanje gegaan. Thuis hebben we compact gespeeld en niet veel weggeven, maar werd het wel 1-3 voor Barcelona. Er was veel kritiek van de buitenwacht en toen dachten we in Spanje de remmen even los te gooien en legden we het accent niet te veel op de verdediging. Het gevolg was dat de ene na de andere bal erin vloog."

Het is een wijze les voor PSV, stelt Schwaab. De landskampioen trapt dinsdag om 18.55 uur af tegen Barcelona. "Je moet in Camp Nou moedig en zelfbewust zijn, anders ga je het daar sowieso niet redden, maar kamikaze-voetbal wordt afgestraft. Het is geen uitstapje, maar we kunnen laten zien wat we waard zijn en ons verder ontwikkelen."