NOS Voetbal

Van Bronckhorst blijft geloven in titelstrijd met PSV en Ajax

Van Bronckhorst: 'De conclusie is dat PSV en Ajax beter zijn gestart'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst legt zich nog niet neer bij alleen een gevecht tussen PSV en Ajax om het landskampioenschap. "Het hangt van het seizoen af. We zijn vijf wedstrijden ver. De conclusie is dat PSV en Ajax beter zijn gestart, maar er zijn nog 29 wedstrijden te gaan..."

Na het 1-1 gelijkspel tegen AZ kijken de Rotterdammers na vijf competitieduels al tegen een achterstand aan van vijf punten op koploper PSV. Het verschil met Ajax is drie punten.

Giovanni van Bronckhorst

In Alkmaar startte Feyenoord stroperig, met een 1-0 achterstand tot gevolg. "De eerste vijftien minuten waren heel moeizaam. We konden moeilijk de bal in de ploeg houden. Eén verkeerde kaats en dan ligt het helemaal open. Daar maakte AZ optimaal gebruik van."

Steven Berghuis zorgde met zijn eerste goal van het seizoen nog voor rust voor de gelijkmaker, maar verder dan dat kwam Feyenoord niet.

De aanvaller, die met zijn juichgebaar duidelijk maakte dat hij vader wordt, toonde zich na afloop realistisch. Een overwinning zou te veel van het goede zijn geweest voor Feyenoord. "We hebben vandaag te weinig afgedwongen."

Berghuis: 'We hebben te weinig afgedwongen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl