Albert Gudmundsson maakt de 1-0 tegen Feyenoord
NOS Voetbal

Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel bij AZ

Feyenoord is in dit nog prille eredivisieseizoen tegen het tweede puntenverlies aangelopen. Na de 2-0 nederlaag bij De Graafschap in het openingsduel eindigde het treffen met AZ in 1-1.

Daardoor kijken de Rotterdammers na vijf wedstrijden al tegen een achterstand aan van vijf punten op koploper PSV en drie punten op Ajax.

Albert Gudmundsson, die bij AZ de voorkeur kreeg boven Mats Seuntjens, zette het duel al na vijf minuten in vuur en vlam nadat Steven Berghuis de bal gemakkelijk inleverde.

De van PSV gekomen IJslander bleek het eindstation van een snel omschakelmoment, waarbij Myron Boadu (voorzet) en Guus Til (overstapje) een belangrijke rol vervulden.

Feyenoord toonde gaandeweg de eerste helft beterschap, kreeg kansen via Tonny Vilhena, Jordy Clasie en Jens Toornstra, maar de gelijkmaker bleef uit.

Tot vijf minuten voor het rustsignaal. Een voorzet van Sam Larsson werd binnengeschoten door Berghuis.

Blessure

Myron Boadu stond toen al niet meer op het veld. De 17-jarige spits van AZ raakte, naar het zich laat aanzien, zwaar geblesseerd aan zijn enkel na een duel met Eric Botteghin. Vorig jaar hield een knieblessure hem ook al lange tijd aan de kant.

Een zware enkelblessure voor Myron Boadu

Na rust kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om de leiding te nemen, maar onder anderen Bjørn Johnsen en Eric Botteghin hadden het vizier niet op scherp staan.

Vermeldenswaardig waren nog wel de rentree van Adam Maher bij AZ en de eerste speelminuten voor de weer fitte Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen.

Ook zij konden het doodgebloede duel in de slotfase niet van een nieuwe prikkel voorzien. Zo wist AZ in de laatste 14 onderlinge competitieduels maar één keer te winnen van Feyenoord: 4-2 op 24 januari 2016.