Steven Berghuis
NOS Voetbal

Zorgen Berghuis: 'Feyenoord heeft niet meer het team van het kampioensjaar'

"Je kunt er niet omheen dat het er bij PSV en Ajax heel goed uitziet op dit moment. Wij maken stappen, maar zijn nog niet zo ver."

De interlandperiode zorgde voor een korte pauze van de eredivisie. Tijd om met Feyenoorder Steven Berghuis terug te kijken naar de start van het seizoen en alvast wat voorzichtige conclusies te trekken.

Pak de ranglijst erbij en er is nog niets aan de hand voor de Rotterdammers, die op de derde plaats staan. De achterstand op koploper PSV is drie verliespunten en die op Ajax maar één.

Zorgen

De competitie werd begonnen met een dramatisch 2-0 verlies bij het gepromoveerde De Graafschap. Feyenoord herstelde zich door achtereenvolgens Excelsior (3-0), sc Heerenveen (5-3) en NAC Breda (4-2) te verslaan.

Toch maakt Berghuis zich zorgen. Hij vindt dat de concurrenten verder zijn. "Twee jaar terug zei ik dat niet", verwijst de aanvaller op het kampioensjaar van Feyenoord. "Omdat ik toen het gevoel had dat wij supersterk waren."

Marko Vejinovic, Wessel Dammers, Karim El Ahmadi, Dirk Kuijt, Eljero Elia en Steven Berghuis met de schaal

In het seizoen 2016/2017 bekroonde Feyenoord een ijzersterk seizoen met de eerste landstitel in achttien jaar. Dat elftal werd toen gedragen door spelers als Eljero Elia, Dirk Kuijt, Karim El Ahmadi, Terence Kongolo, Brad Jones en Rick Karsdorp.

"Dat is nu wat minder", geeft Berghuis toe. "Wij hebben niet meer het team van dat jaar. Maar we hebben nu ook kwaliteit en er zit genoeg rek in, dat geloof ik zeker."

De 26-jarige Apeldoorner kent zelf een middelmatig begin van het seizoen. In zeven officiële duels lukte het hem nog niet om te scoren. Vorig jaar kwam hij tot achttien goals en veertien assists in 31 eredivisiewedstrijden.

Steven Berghuis in duel met Jose Angeliño bij de Johan Cruijff Schaal

"Ze gaan er op dit moment even niet in, maar dat gaat wel weer komen", zegt Berghuis vol vertrouwen. "Ik probeer creatief te zijn, zo veel mogelijk naar voren te spelen en kansen te creëren."

De matige start kostte de Feyenoorder zijn plaats in Oranje. Bondscoach Ronald Koeman had hem in de duels met Peru en Frankrijk niet nodig. "Dat zag ik niet aankomen, omdat ik er lang bij heb gezeten. Maar ik ga er alles aan doen om er de volgende keer weer bij te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl