Gisteren gemist: PSV en Ajax winnen, topclubs in de problemen

16 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 september 2018, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 september.

Ajax zonder problemen langs Groningen en richting AEK Athene

Ajax heeft zaterdagavond zonder problemen drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen (3-0). De Amsterdammers maakten er geen galavoorstelling van tegen de nummer zestien van de Eredivisie en namen in de tweede helft pas echt afstand, maar kwamen anderzijds ook geen seconde in de problemen. Hakim Ziyech blonk weer uit, Klaas-Jan Huntelaar was beslissend met twee doelpunten.

Debuut van Gutiérrez en zeer slap ADO bezorgt PSV monsterscore

PSV heeft zaterdag voor een uitstekend gevoel gezorgd richting het duel met FC Barcelona. Het had geen kind aan ADO Den Haag, dat bijzonder zwak voor de dag kwam. Goals van Hirving Lozano en Luuk de Jong zorgden al voor een comfortabele ruststand, waarna Gastón Pereiro vanaf de stip voor 0-3 zorgde. Het hoogtepunt van de avond werd echter verzorgd door debutant Erick Gutiérrez, die een assist gaf op Lozano en een treffer maakte. 

Tolisso maanden uit de roulatie na vaststellen zware knieblessure

Slecht nieuws voor Bayern München: Corentin Tolisso heeft inderdaad een zware knieblessure opgelopen. De middenvelder viel uit met op het oog een zware blessure en die vrees is werkelijkheid geworden: Der Rekordmeister heeft bevestigd dat de Fransman zijn kruisband heeft gescheurd en zijn meniscus heeft beschadigd. Normaliter komt hij dit seizoen dus niet meer aan spelen toe.

Real Madrid lijdt eerste puntverlies op bezoek bij Athletic Bilbao

Real Madrid heeft de eerste schade van het Primera Division-seizoen opgelopen. De ploeg van Julen Lopetegui kwam tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao niet verder dan een 1-1 gelijkspel en mocht met die uitslag niet eens klagen. Isco voorkwam met een kopbal na een uur voetballen een nederlaag, nadat Thibaut Courtois - hij kreeg ditmaal de voorkeur boven Keylor Navas - voor de rust moest vissen op een inzet van Iker Muniain.

Topclubs Schalke 04, Valencia en AS Monaco in de problemen

Het is crisis bij Schalke 04: nadat er werd verloren van VfL Wolfsburg én Hertha BSC is er ook in de derde wedstrijd in de Bundesliga geen punt gepakt. Borussia Mönchengladbach was zaterdagavond in eigen huis te sterk (2-1), Ook voor Valencia gaat het vooralsnog [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338523/schalke-04-en-valencia-geven-slechte-seizoenstart-een-vervolg/,_blank,niet geweldig]: zij kwamen wederom niet tot scoren en speelden doelpuntloos gelijk. In Frankrijk heeft AS Monaco het heel moeilijk: zij speelden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338531/as-monaco-wint-weer-niet-en-pakt-slechts-puntje-tegen-toulouse/,_blank,gelijk]. 

Olympique Lyon zonder Memphis in basis loopt puntverlies op tegen Caen

Olympique Lyon is in de Ligue 1 tegen averij aangelopen tegen het kleine Caen. De Franse topclub besloot om onder meer Memphis Depay op de bank te laten beginnen en dat kwam ze op bezoek bij Caen, dat lange tijd met tien man speelde, duur te staan: 2-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen