Van Bommel glundert: 'Van begin tot einde gedomineerd'

Reacties

PSV-trainer Mark van Bommel maakte zaterdagavond in de catacomben van het ADO Den Haag-stadion een trotse indruk. Zijn ploeg zette een monsterscore neer in Den Haag (0-7), maar Van Bommel was vooral blij met het spel.

'Ik had geen makkelijke wedstrijd verwacht', bekende hij tegenover FOX Sports. 'Maar we hebben hem volledig gedomineerd, van begin tot einde. Dat is moeilijk, dat heb ik mijn spelers ook gezegd. Vaak is het zo dat als je in de eerste helft heer en meester bent, het in de tweede helft een andere wedstrijd wordt.'

'Daar heb ik ze voor gewaarschuwd in de rust en ik heb ze ook een beetje uitgedaagd. Ik zei: "Ik ben benieuwd of we dat kunnen". Als je ziet hoe we dat gedaan hebben, dat is echt top. Naar voren toe, blijven afjagen, ook bij zes en zeven nul. Goals blijven maken en ook gedisciplineerd terug. Jeroen Zoet en de verdedigers bleven ook geconcentreerd. Eigenlijk het hele elftal. Daar werken we aan en dat hebben we vandaag teruggezien.'

Erick Gutiérrez stal de show in Den Haag met een prachtige assist en dito doelpunt binnen vijf minuten na zijn invalbeurt. 'Hij kan gewoon heel erg goed voetballen, dat zag je al na vijf minuten op de training. Aan de balaanname, hoe hij zich vrijloopt, et cetera.'

Van Bommel maakt zich nu op voor het uitduel met Barcelona in de Champions League. De PSV-coach verdedigde in het seizoen 2005/06 de clubkleuren van de Catalanen. 'Als je naar Barça gaat, wordt het niet makkelijk. Maar we gaan daar niet naartoe om met een kleine nederlaag naar huis te gaan, dan kan je beter thuisblijven. Er zijn kansen voor ons. Die kansen zijn niet groot, daar moet je eerlijk in zijn, maar we hebben wel kansen.'