Van Bommel vertelde in rust over WK-duel met Brazilië: Geen enkele kans

Van Bommel vertelde in rust over WK-duel met Brazilië: "Geen enkele kans"

15-09-2018 22:10
59

In de rust van het duel met ADO Den Haag heeft PSV-trainer Mark van Bommel verwezen naar de kwartfinale op het WK van 2010. De coach probeerde zijn selectie met een verhaal over die wedstrijd op scherp te zetten.

Voor PSV leek er na 45 minuten geen vuiltje aan de lucht in Den Haag. Hirving Lozano en Luuk de Jong zorgden voor een 2-0 voorsprong. Van Bommel wilde zijn spelers scherp houden. "Ik heb het voorbeeld aangehaald van onze kwartfinale tegen Brazilië op het WK van 2010. In de eerste helft hadden we geen enkele kans. In één keer draaide de wedstrijd toen. Ik heb mijn spelers daarmee een beetje uitgedaagd", legde hij na afloop aan onder meer NUsport uit.

"Als je zo goed speelt in de eerste helft en niets weggeeft, is dat moeilijk om dat in de tweede helft weer te doen. We zijn ADO blijven afjagen zoals we dat in de eerste helft ook gedaan hebben. We zijn constant druk blijven houden, met het hele team. Jeroen Zoet krijgt normaal gesproken heel veel ballen. Nu heeft hij er misschien twee gehad. Dat is een compliment aan hem, maar ook aan het team.

PSV won uiteindelijk met 7-0 in Den Haag. De regerend landskampioen boekte daarmee z'n grootste uitzege in de Eredivisie in 40 jaar.