Lozano (l) en Gutiérrez vieren samen feest
NOS Voetbal

Stralende PSV-debutant Gutiérrez: 'Hier had ik niet van durven dromen'

Je debuut maken, een assist geven op je goede vriend en daarna zelf op prachtige wijze scoren. De zaterdagavond in Den Haag leverde bij Erick Gutiérrez een stralende lach op. "Hier had ik niet van durven dromen."

De 23-jarige Mexicaan viel twintig minuten voor tijd in. Met zijn eerst balcontact bediende hij zijn jeugdvriend en oud-ploeggenoot Hirving Lozano, die met een lob over de doelman de lange pass van zijn landgenoot verzilverde.

"Ik ken hem al sinds mijn elfde, dus ik weet precies waar ik de bal tussen de keeper en verdediging moet leggen", vertelde Gutiérrez, die met zijn bijnaam 'Guti' op zijn rug speelt bij PSV, over de assist.

Gutiérrez kan geluk niet op na droomdebuut

'Guti' en Lozano doorliepen tegelijkertijd de jeugdopleiding bij CF Pachuca. Met de hereniging in Eindhoven kwam een droom voor de twee vrienden uit.

"Het is fijn om weer met hem samen te spelen", aldus Gutiérrez, die met een fraaie uithaal met zijn linkervoet ook nog het net in Den Haag liet bollen.

Van Bommel geniet: 'Je ziet dat meteen dat Gutiérrez kan ballen'

Vanaf de bank genoot PSV-trainer Mark van Bommel van de scorende debutant. "Het is natuurlijk prettig invallen als je ver voor staat, maar dan nog. Je ziet na vijf minuten op de training al dat die jongen kan voetballen. Het ziet er goed uit."

De coach kon na afloop niet anders dan dik tevreden zijn over het optreden van zijn elftal. "We waren over heel de wedstrijd dominant. Dan is het wel genieten op de bank", vertelde Van Bommel.

Dinsdag gaat hij met PSV op bezoek bij zijn oude ploeg FC Barcelona in de Champions League.

Groenendijk na vernedering: 'Absoluut dieptepunt sinds ik hier ben'

ADO-trainer Alfons Groenendijk vertrok met de staart tussen de benen naar huis. "Dit is een absoluut dieptepunt sinds ik hier ben", sprak hij vol schaamte. De oud-voetballer is sinds februari 2017 in Haagse dienst.

PSV kreeg de eerste twee doelpunten cadeau na grove fouten van ADO-spelers. "Ik heb meer fouten dan ooit gezien", stelde Groenendijk. "Daarmee hebben we de rode loper voor PSV uitgelegd."

"Dit is een gitzwarte avond voor ADO, maar we moeten er ook weer van herstellen", concludeerde de trainer, om er vervolgens een voetbalwijsheid uit te gooien: "Je kunt beter één keer met 7-0 verliezen, dan zeven keer met 1-0."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl