Van Bommel geniet: ‘Was echt top’

Van Bommel geniet: ‘Was echt top’
2 min

Mark van Bommel genoot zaterdagavond van de prestatie die zijn ploeg in Den Haag op de mat legde. In het Cars Jeans Stadion speelde PSV ADO Den Haag volledig zoek: 0-7. “We hebben het duel volledig gedomineerd. Van begin tot eind. Het was echt top.”

‘Jongens uitgedaagd’   
Dat zei Van Bommel bij FOX Sports. “Vaak is het zo dat als je de eerste helft domineert, je na rust een andere wedstrijd ziet”, vervolgde hij. “Ik heb de jongens uitgedaagd de hele wedstrijd te domineren en dat lukte. Het was echt top. We bleven maar op zoek naar de goal, maar liepen ook constant terug als we moesten verdedigen. Voor Jeroen (Zoet, red) is dat heel lastig. Die moet geconcentreerd blijven op die één á twee ballen die komen. Ook dat ging goed. Alles waarop wij trainen en wat wij willen heb ik terug gezien.

De Jong :‘Heerlijk’
Luuk de Jong was na afloop de eerste die voor de camera reageerde op de monsterzege in Den Haag. Bij FOX Sports vertelde de aanvoerder dat hij meer had verwacht van ADO. “Maar wij waren ook echt scherp vandaag”, aldus De Jong. “We hebben geanalyseerd dat we vaak niet goed aan wedstrijden begonnen. Dat wilden we veranderen. We wisten dat zij op omschakelmoment zouden gokken.”

Assist Angeliño  
Zelf scoorde De Jong zaterdagavond de 0-2 op aangeven van Angeliño. Opnieuw een assist voor de linksback van PSV. “Hij kan ze ook aardig geven inderdaad”, lachte De Jong bij FOX Sports. “Ik vind het heerlijk, die ballen van de zijkant.”

Guti kan voetballen 
De Jong had ook lovende woorden voor debutant Érick Gutiérrez, die een assist gaf en zelf scoorde. “Hij heeft direct laten zien wat hij kan. Het is heerlijk om zo’n jongen erbij te hebben. Hij heeft pas twee trainingen meegedaan, maar je ziet zijn techniek en balbehandeling. Ik heb nu ook gezien dat ie aardig kan passen en schieten”, zei De Jong lachend.