Barcelona wint traditioneel lastig uitduel en is klaar voor PSV

Barcelona wint traditioneel lastig uitduel en is klaar voor PSV

15-09-2018 18:24
26

FC Barcelona heeft het traditioneel lastig bij Real Sociedad, maar weet voor de tweede keer op rij de drie punten te pakken in San Sebastian. Het ging niet vanzelf voor de ploeg van Ernesto Valverde: 1-2. Sociedad was bij vlagen beter dan Barcelona, dat geluk had.

Barcelona wist tien jaar lang niet te winnen op bezoek bij Sociedad. Daar werd in januari een einde aan gemaakt. Ook zaterdag werd er gewonnen, al zal de manier waarop Valverde niet tevreden stellen. Sociedad leek Barcelona opnieuw een lastige avond te bezorgen. Na twaalf minuten spelen werd het 1-0 door een goal van Aritz Elustondo.

Wedden

Meer odds

Barcelona kon daar weinig tegenover stellen. Sociedad hoefde niet meer aan te vallen en probeerde vooral om de boel achterin dicht te houden. Dat lukte goed. Pas na een uur kwam Barcelona langszij. Een kopbal van Gerard Piqué werd nog gestopt door de Sociedad-doelman, maar Luís Suarez was bij de les en schoot de rebound binnen.

De treffer van Suarez gaf Barcelona vleugels. Vlak na de goal van Suarez maakte Ousmane Dembélé er 1-2 van. Sociedad gaf gas in de slotfase, maar een tweede treffer was de ploeg niet gegund. Barcelona blijft ongeslagen in de Primera Division en kan met vertrouwen het Champions League-seizoen tegemoet zien.
Komende dinsdag is PSV in Camp Nou de tegenstander. De Eindhovenaren spelen zaterdagavond bij ADO Den Haag.