Marcelo baalt na een gemiste kans tegen Athletic Club

Real loopt averij op in Bilbao, Barcelona met de schrik vrij

In Spanje werden Real Madrid en Barcelona zaterdag danig op de proef gesteld in Baskenland. Koploper Barcelona kwam uiteindelijk met de schrik vrij tegen Real Sociedad (2-1) en bleef als enige ploeg zonder puntenverlies. Dat gold niet voor Real Madrid, dat twee punten verspeelde bij Athletic Club de Bilbao: 1-1.

Ook Atlético Madrid moest in eigen stadion genoegen nemen met een remise tegen een Baskische tegenstander. Eibar hield Atlético op 1-1.

Real wankelt in Bilbao

Real Madrid liep in Bilbao tegen het eerste puntenverlies van deze jaargang op. Iker Muniain zette Athletic Club in de eerste helft verdiend op 1-0 door de bal binnen te lopen na een voorzet van Iñaki Williams.

De spelers van Athletic Club vieren de treffer van Iker Muniain tegen Real Madrid

Real Madrid kwam pas na rust in zijn spel. Toch kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen, al was die wel van grote schoonheid. Invaller Isco stond amper in het veld toen hij vrij de gelijkmaker in het Baskische doel mocht koppen. Toni Kroos had een splijtende pass in huis op Gareth Bale, die op zijn beurt een feilloze voorzet afleverde voor de kleine middenvelder.

De laatste keer dat Isco met het hoofd doel trof, was vijf jaar geleden.

Barcelona met de schrik vrij

Koploper FC Barcelona wist z'n vierde competitieduel wel te winnen, al kwam de 2-1 zege bij Real Sociedad wel met veel pijn en moeite tot stand.

Vreugde bij de spelers van Barcelona

Vorig seizoen kwam Barça snel achter, om vervolgens met 4-2 te winnen. Dat was toen de eerste competitiezege in Estadio Anoeta sinds 2007. Ook nu was het snel 1-0: Gorka Elustondo scoorde met een fraaie volley, die via de binnenkant van de paal binnensloeg.

Barça bakte er voor rust niets van en was drukker met zeuren om een penalty dan met voetballen. Na rust misten beide ploegen twee grote kansen, waarna Barça - dinsdag de tegenstander van PSV in de Champions League - alsnog toesloeg.

Luis Suárez schoot raak uit een scrimmage en een inzet van Ousmane Dembélé ging via twee verdedigers het doel in.

Lionel Messi staat klaar voor een hoekschop

Eerder op zaterdag pakte Atlético Madrid met pijn en moeite een punt tegen de Basken van Eibar. De ploeg van coach Diego Simeone speelde met 1-1 gelijk en ontsnapte zodoende aan de tweede nederlaag van het seizoen.

Atlético ontsnapte in de beginfase toen José Angel namens Eibar de lat raakte, maar kreeg daarna wel de beste kansen via onder anderen Saúl en Antoine Griezmann. Die leverden niets op, mede dankzij goed keeperswerk van Marko Dmitrovic.

Daarna was het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Dmitrovic, maar het was Sergi Enrich die Eibar in de slotfase opeens op 1-0 zette. Hij schoot van dichtbij raak na een voorzet va Diego Godin.

Borja Garcés juicht opluchting na zijn late gelijkmaker tegen Eibar

Atlético leek, na de 2-0 nederlaag van twee weken geleden bij Celta de Vigo, voor de tweede keer op rij te gaan verliezen.

De ploeg veerde echter toch nog op en nadat de lat de 1-1 van Godin had voorkomen, tekende Borja Garcés met een droge knal wel voor de gelijkmaker.

Moeizame start

Atlético kent vooralsnog een moeizame start van de competitie. De ploeg heeft uit vier wedstrijden pas vijf punten gehaald (1 gewonnen, 1 verloren, 2 gelijk) en staat op zeven punten van koploper Barcelona.

Atlético speelt dinsdag de eerste wedstrijd in de Champions League tegen AS Monaco.