Video

PSV maakt gehakt van ADO Den Haag en wint met 7-0, Erick Gutiérrez beleeft droomdebuut

15 september 2018 om 17:27
nl
PSV heeft zaterdagavond moeiteloos ADO Den Haag verslagen. De Eindhovense koploper van de eredivisie speelde een uitstekende wedstrijd en won uiteindelijk met 7-0. Daarmee boekte PSV de grootste overwinning ooit in Den Haag. Een goede generale voor de ploeg van Mark van Bommel, in aanloop naar de eerste Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Die staat dinsdag op het programma.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

PSV ging de rust in met een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Hirving Lozano en Luuk de Jong. De Mexicaan kreeg 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden door Lex Immers, die de bal verkeerd terugspeelde op zijn keeper. En ook bij de goal van De Jong verdedigde de thuisploeg niet scherp.

In de tweede helft leek PSV geen enkele moeite te hebben met de ploeg van Alfons Groenendijk. PSV kwam na een goed uur spelen zelfs op 3-0. Luuk de Jong werd in het zestienmetergebied naar beneden getrokken. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag het niet, maar de videoscheidsrechter wel. na het zien van de beelden besloot Nijhuis PSV een penalty toe te kennen, die Gastón Pereiro verzilverde.

Droomdebuut
Na 70 minuten gunde Mark van Bommel Erick Gutiérrez zijn debuut in de eredivisie en de Mexicaan liet meteen zien wat hij kon. De middenvelder had nog geen drie minuten nodig om zijn eerste assist te verzorgen. Boezemvriend Lozano maakte die schitterde pass over lange afstand fraai af. Mooi, een assist bij je debuut. Maar daar nam 'Guti' geen genoegen mee, want een minuut later zette hij PSV zelf op 5-0. De bal verdween na zijn verwoestende afstandsschot in de bovenhoek.

Daarna was het open huis voor PSV. In de slotfase maakte Steven Bergwijn er 6-0 van en korte tijd later later verdiende Donyell Malen een penalty, die opnieuw door Gastón Pereiro werd benut. Zo kan PSV met een fijn gevoel naar Barcelona afreizen.

Lees hieronder nogmaals het LIVE-verslag terug.

Wachten op privacy instellingen...

'95 DOELPUNT PSV. 0-7! PSV krijgt opnieuw een penalty en Gastón Pereiro maakt zijn tweede van de avond.

'91 DOELPUNT PSV. Wat een afslachting. Steven Bergwijn maakt zijn vierde van het seizoen en de zesde voor PSV deze avond. PSV gaat een afgetekende 0-6 overwinning boeken in Den Haag.

'90 Er komen vier minuten blessuretijd bij.

Bij PSV kunnen de gedachte nu toch richting Barcelona gaan. Mark van Bommel hamerde er in de voorbereiding op dit duel op dat zijn ploeg eerst nog maar eens van ADO moest winnen. Dat lukt, zonder enige moeite. Nog iets meer dan vijf minuten.

En daar is de andere debutant. Denzel Dumfries verlaat het veld en Aziz Behich vervangt hem.

Tekst gaat verder onder de tweet.

'75 DOELPUNT PSV. Wat een debuut voor 'Guti'! Na een assist maakt hij nu ook al een doelpunt. En wat voor één. Een prachtige uithaal van buiten de zestien verdwijnt in de bovenhoek. 0-5 voor de ploeg van Van Bommel.

'73 DOELPUNT PSV. Drie minuten staat hij in het veld! Erick Gutiérrez heeft niet langer nodig om zijn eerste assist te verzorgen bij PSV. En wie anders dan Hirving Lozano, zijn boezemvriend, maakt het af: 0-4 voor PSV.

'70 Mark van Bommel laat Erick Gutiérrez debuteren. De Mexicaanse middenvelder vervangt Pablo Rosario.

Zo'n makkelijke avond als PSV heeft zal trainer Mark van Bommel vooraf gehoopt hebben. De Eindhovense koploper kan de wedstrijd makkelijk uitspelen en laat de bal het werk doen. Vooralsnog is het wachten op meerdere Eindhovense doelpunten.

'54 En Gastón Pereiro benut het buitenkansje. Het staat 0-3 voor PSV. De doelpunten zijn mede mogelijk gemaakt door ADO Den Haag, die bij alle drie de doelpunten direct betrokken waren met een fout.

'53 Een VAR-moment in Den Haag. Een oliedomme actie van ADO-verdediger Meijers. De linksback van ADO trekt De Jong in de zestien naar beneden zonder dat de bal in de buurt is. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag het niet en werd teruggeroepen door de VAR. Penalty PSV.

'49 Daar was dé kans op de 0-3 voor PSV. Luuk de Jong verlengt de bal goed in de zestien en Nick Viergever kreeg een levensgrote kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het lukt de verdediger niet om zijn derde competitiegoal te maken.

'46 De tweede helft is begonnen.

• PSV scoorde tot nu toe al zestien keer in de eerste vijf wedstrijden. Het meeste van alle eredivisieploegen tot nu toe. Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Hirving Lozano waren allen al goed voor drie goals dit seizoen.

'45+2 DOELPUNT PSV. Opnieuw een fout in de defensie van ADO zorgt ervoor dat PSV scoort. Een schot van Bergwijn wordt nog geblokt, waarna de bal voor de voeten van Angeliño komt. De Spaanse linksback gooit de bal voor en daar staat aanvoerder Luuk de Jong die vrij kan binnenkoppen. 0-2 voor PSV.

'40 Weinig aan de hand voor PSV in Den Haag. Nog altijd 0-1 door het doelpunt van Lozano. Tommie Beugelsdijk is net wel op de bon geslingerd na een overtreding op Hirving Lozano. Uit de vrije trap komt geen gevaar.

PSV zakt wat in na de voorsprong. ADO Den Haag voorlopig alleen nog gevaarlijk via standaardsituaties. De ploeg van Mark van Bommel heeft verder weinig te duchten van de Hagenezen.

'18 DOELPUNT PSV. Hirving Lozano maakt de 0-1 na een verkeerde terugspeelbal van ADO-middenvelder Lex Immers. De Mexicaan blijft zeer koel oog in oog met doelman Groothuizen. Het is de derde goal van Lozano dit seizoen.

'11 Wat leven in de brouwerij. Eerst krijgt ADO Den Haag een mogelijkheid, maar vanuit de corner countert PSV en krijgt Luuk de Jong via Lozano een schietkans. Het schot van de aanvoerder van PSV gaat over.

'9 Een rustige openingsfase in Den Haag. PSV is de betere ploeg maar kreeg nog geen echte kans.

De PSV-selectie reist na deze wedstrijd af naar Spanje, om dinsdag de eerste Champions League-wedstrijd te spelen. FC Barcelona is dan de tegenstander. De Catalanen speelden vanmiddag tegen Real Sociedad en wonnen die wedstrijd na een 1-0 achterstand met 1-2. Kan PSV ook met een goed gevoel toeleven richting de Champions League?

'1 De 22 spelers staan op het veld en de wedstrijd gaat beginnen. Wint PSV ook de vijfde wedstrijd?

PSV-watcher Joost van Erp verwacht geen al te lastige avond voor de Eindhovenaren. "Ik verwacht dat PSV snel zaken wil doen in Den Haag. FC Barcelona en Ajax wachten en dan is het fijn om zo min mogelijk energie te verspelen tegen ADO. Ik denk dat de Eindhovenaren slagen in die missie en eenvoudig winnen."

FEITEN EN WEETJES

- PSV speelt komende dinsdag de eerste groepswedstrijd in de Champions League. FC Barcelona is dan de tegenstander, maar de Catalanen kennen nog geen al te beste generale. Op bezoek bij Real Sociedad staat Barcelona op dit moment gelijk: 1-1 (doelpunt door Luis Suarez).

- Mark van Bommel verloor nog geen enkel officieel duel als trainer van PSV. Hoewel de Johan Cruijff Schaal verloren ging, telt die wedstrijd mee als een gelijkspel, aangezien de stand na 90 minuten 0-0 was. Feyenoord won de Super Cup na penalty's.