PSV Vrouwen boekt eerste seizoenszege

2 min

PSV Vrouwen heeft in eigen huis de competitie sterk geopend tegen VV Alkmaar. Na een 1-0 ruststand schakelde het vrouwenteam een tandje erbij en kwam tot een overtuigende 5-0 eindstand.

Vroege openingsgoal
PSV opende scherp in het eerste thuisduel van de competitie, met dezelfde basiself als vorige week tegen FC Twente. In de 4e minuut scoorde Van Dooren met een geplaatst schot van dichtbij, 1-0. PSV bleef daarna vooruit voetballen en creëerde met name via de snelheid van Pattiwael veel gevaar voor de goal van Quaye. Uit de tegenstoot kwam VV Alkmaar een aantal keer gevaarlijk door maar voorkwam Sarasola met een overtuigende ingreep de gelijkmaker. Een geplaatste vrije trap van Nouwen op een kansrijke positie na ongeveer een half uur spelen werd door de sterk keepende Quaye uit de hoek getikt, waarna de corner geen kans opleverde. Het spel verlegde zich vervolgens naar het middenveld, waarbij beide partijen niet meer tot uitgespeelde kansen kwamen. De ruststand was 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft schakelde PSV een versnelling hoger, met resultaat. Een geblokt schot werd door Snoeiis tegen haar oude ploeg uit de rebound binnen gewerkt, 2-0. Een grote kans was er vervolgens voor Van de Wetering die vrij voor de keepster opdook toen de Alkmaarse verdediging onder de bal door dook, ze legde af op Snoeijs maar die stuitte op keepster Quaye. Het was Zeler die in de 74e minuut met het hoofd één van de vele corners promoveerde tot een doelpunt, 3-0. PSV bleef druk uitoefenen en kreeg daarna goede kansen via Van Schoonhoven en Nouwen maar liet na om de score uit te bouwen. In de slotfase vielen de goals alsnog. De ingevallen Nati schoot de 4-0 tegen de touwen. Het slotstuk was voor Snoeijs, die een assist van Bond Flasza vakkundig binnen werkte, 5-0. Dit was tevens de eindstand, PSV Vrouwen boekt haar eerste zege van het seizoen.

Opstelling: Sarasola, Bond Flasza, Zeler, Nouwen, Levels (’59 Erman), Van de Wetering, Kuijpers, Van Dooren (’69 Van Schoonhoven), Yüceil, Pattiwael (76‘ Nati), Snoeijs.