Justin Mathieu
NOS Voetbal

Cambuur lost Go Ahead af aan kop, Ramselaar twee keer trefzeker

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Het verloor met 3-2 bij Jong AZ en werd gepasseerd door SC Cambuur, dat in Leeuwarden met 2-0 van Telstar won.

Jong AZ kreeg in de eerste helft twee keer een penalty en beide werden benut door Ferdy Druijf (de 1-0 en 2-1). Via Richard van der Venne kwam Go Ahead na een klein uur terug tot 3-2, maar in het laatste half uur kon het verlies niet meer worden afgewend.

Go Ahead was de enige club die na vier speelronden nog zonder averij was. Het ongeslagen Cambuur heeft nu een punt meer. Kevin Van Kippersluis en Justin Mathieu scoorden voor de Friezen.

Mede dankzij twee goals van Bart Ramselaar speelde Jong PSV met 4-4 gelijk tegen NEC. Ramselaar, die weinig minuten heeft gemaakt in het vlaggenschip, nam in Nijmegen de 2-3 (intikker) en 2-4 (fraai schot) voor zijn rekening.

"Bart heeft wedstrijdminuten nodig. Bij Jong PSV kan hij minuten maken op een goed niveau", stelde PSV-trainer Mark van Bommel eerder vandaag. De 22-jarige Ramselaar reist wel met PSV mee naar Den Haag voor de ontmoeting van zaterdag met ADO.

Bart Ramselaar

Jong PSV leidde tot de 86ste minuut nog met 4-2. In de vierde minuut van de blessuretijd redde Josef Kvída een punt voor NEC.

Winst FC Twente en Roda JC

FC Twente won met 2-0 bij FC Dordrecht en Roda JC had aan één goal voldoende voor een zege op RKC.