De speelsters van PEC Zwolle vieren de zege op FC Twente
NOS Voetbal

Doelpuntrijke avond in eredivisie vrouwen

De tweede speelronde in de eredivisie vrouwen heeft een doelpuntrijke avond opgeleverd. Bij de drie duels die op het programma stonden, vielen in totaal 19 doelpunten.

De voetbalsters van sc Heerenveen begonnen het seizoen uitstekend met een 6-2 zege bij Achilles '29.

De Friese ploeg, die vorige week nog vrij was, begon het duel in Groesbeek zeer voortvarend. Vooral Fenna Kalma had het in het begin van de wedstrijd op haar heupen.

Mede dankzij een hattrick van de spits en een doelpunt van Tiny Hoekstra stond het na 22 minuten al 0-4. Sophie Cobussen deed nog wel wat terug voor Achilles '29 door voor een 1-4 ruststand te zorgen, maar de wedstrijd was al gespeeld.

PEC verslaat FC Twente in slotfase

In Zwolle stond PEC-FC Twente op het programma. Nadat beide ploegen een keer op voorsprong waren gekomen, besliste de thuisploeg het duel in de laatste minuten, 4-2.

Via een snoeiharde vrije trap van Maud Asbroek, die via de lat en keepster Nicky Evrard in het doel belandde, kwam PEC zeven minuten voor tijd op 3-2. Aanvoerster Babiche Roof zorgde even later met haar tweede van de wedstrijd voor de beslissende marge.

PSV ruim langs VV Alkmaar

Ook PSV had het vizier op scherp staan, al moesten de bezoekers op de Herdgang lang wachten voordat VV Alkmaar definitief met 5-0 over de knie werd gelegd.

Kayleigh van Dooren opende al na drie minuten de score door de eerste kans van de wedstrijd te benutten. Pas in de tweede helft wist PSV door te drukken en kwam het via doelpunten van Katja Snoeijs ('58) en Aline Zeler ('75) op 3-0.

Sofia Natia ('85) en nogmaals Snoeijs ('87) bepaalden de eindstand op 5-0.