Home Nieuws Negatieve Johan Derksen: ‘PSV heeft heel slecht gespeeld’

Negatieve Johan Derksen: ‘PSV heeft heel slecht gespeeld’

118
0

Het gezicht van Frank de Boer in de studio van Veronica sprak boekdelen na de uitspraak van Johan Derksen over de wedstrijd van PSV in Wit-Rusland. De Boer was het duidelijk niet eens met de lading negativiteit van Derksen. 

Derksen begon zijn analyse: ‘PSV heeft eigenlijk gewoon heel slecht gespeeld’, om vervolgens weinig van het spel over laten. Derksen overdreef enigszins want de equipe van Van Bommel herstelde zich met name in de tweede helft met soms prima voetbal. PSV wist BATE met soms goed positiespel terug te dringen op eigen helft en controleerde het duel waarbij BATE nauwelijks nog gevaarlijk werd. PSV startte de wedstrijd daarentegen dramatisch. De ploeg speelde behoorlijk nerveus, slordig en angstig.

De mannen van Van Bommel herstelde zich daarna redelijk met een kleine kans tot aan de terecht gegeven strafschop. Het was het sein om met meer vertrouwen ten strijde te trekken.

In deze Europese uitwedstrijd wist PSV maar liefst 20 doelpogingen te creëren, na eerder 4 jaar geen enkele Europese uitwedstrijd te hebben gewonnen. In de tweede helft nam PSV het initiatief over en creëerde het kans op kans maar keeper en paal stonden een treffer in de weg.

Begwijn en Lozano waren na rust soms dreigend maar speelde enigszins onder kunnen. Na de prachtige 1-2 van toch Lozano, kon PSV de wedstrijd simpel uitspelen maar was soms regelmatig slordig en een tikkeltje gemakzuchtig.

Vlak voor tijd lieten Luuk de Jong en Jeroen Zoet zien waarom PSV het plafond is wat hun niveau betreft. Zeer slordig balverlies van de Jong op eigen helft leidde een scrimmage voor de goal van Zoet in, die daarop twee keer kort achter elkaar blunderde: 2-2. De Jong liet een kwartier eerder al zien waarom hij geen spits van naam en faam is en ook nooit zal worden. Volledig vrij voor de sterke maar aangeslagen BATE keeper faalde hij hopenloos.

Toch was PSV na de late 2-2 van BATE nog niet tevreden. Een strakke voorzet in de slotminuut van Angelino zorgde ervoor dat PSV in een wedstrijd waarin het 58% balbezit had, via een krachtige kopbal van talent Malen toch de 2-3 liet aantekenen. Het tekent de gretigheid en fitheid van de ploeg die ook mentaal laat zien uit het goede hout gesneden te zijn.

Zo deed PSV Europees weer van zich spreken en presteerde het dat wat bv FC Bayern München niet lukte; winnen in de Borisov Arena in Wit-Rusland.


Vorig artikelNAC, NEC, De Graafschap, Heracles en KV Oostende waren concreet voor Dante Rigo
Volgend artikelHleb: ‘PSV is een heel goed team’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in