Steven Bergwijn en Hirving Lozano
NOS Voetbal

PSV ruikt Champions League na winst in Wit-Rusland

PSV heeft in Wit-Rusland een goede uitgangspositie gecreëerd om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. In de play-offs werd BATE Borisov met 3-2 verslagen. Volgende week is de return in Eindhoven.

BATE begon sterk, overrompelde PSV en kwam via Jasse Tuominen na negen minuten op 1-0. Het was al de vierde kans voor de Wit-Russen.

Penalty PSV kantelmoment

PSV kreeg na een halfuur spelen een buitenkans om terug in de wedstrijd te komen. De bal ging op de stip na een handsbal. Gastón Pereiro faalde niet en tekende voor de gelijkmaker.

• ANP Pro Shots
    Gaston Pereiro juicht na zijn treffer

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar Hirving Lozano maakte na dik een uur het verschil. Hij krulde van afstand de bal knap binnen. Na de treffer kreeg PSV kansen op meer, maar die werden niet benut. De grootste kans kwam op naam van Luuk de Jong, maar hij schoot oog in oog met Denis Stsjerbitski huizenhoog over.

Knotsgekke slotfase

BATE kwam in de slotfase ineens terug. Jeroen Zoet kon de bal eenvoudig vastpakken, maar koos ervoor de bal weg te boksen. Aleksander Hleb - voormalig speler van Barcelona en Arsenal - schoot fraai de gelijkmaker binnen.

Donyell Malen maakte een minuut later de fout van Zoet goed, hij kopte de 3-2 binnen uit een voorzet van Angelino. BATE kreeg nog twee kansen, maar PSV liet de overwinning niet meer glippen.