Home Nieuws ‘Ik vind PSV heel sterk maar een gelijkspelletje is een prima resultaat’

‘Ik vind PSV heel sterk maar een gelijkspelletje is een prima resultaat’

28
0

Mark van Bommel was in zijn perspraatje vooraf vrij scherp en helder over PSV’s komende tegenstander BATE Borisov. De ploeg uit het Oost Europese land herbergt veel kwaliteiten. 

De Wit-Russen gelden als een zware tegenstander en dat maakte de PSV coach duidelijk aan een journalist die een vraag stelde over de clash van dinsdagavond.

“Ik merk aan je vraagstelling dat je vrij denigrerend over BATE Borisov praat”. Ervaringsdeskundige Robert Maaskant, kort werkzaam bij de grootste concurrent van BATE, beaamt de zienswijze van Van Bommel.

Want BATE werd sinds 2005 twaalf keer op rij kampioen van Wit-Rusland en bezit daarmee de langstlopende kampioenschapsreeks van Europa. In die periode speelde de Wit-Russische kampioen vijf keer in het hoofdtoernooi van de Champions League en versloeg daarin onder meer AS Roma en Bayern München.

Robert Maaskant, de enige Nederlandse hoofdtrainer in het Wit-Russische voetbal, begrijpt Van Bommel wel. “Ik vind PSV heel sterk. Maar wij moeten realistisch zijn in Nederland. Wij zijn niet beter dan de kampioen van Wit-Rusland. We staan gewoon op dat niveau, een gelijkspelletje daar is gewoon een prima resultaat.”


Vorig artikel‘Ik denk en verwacht dat we van die ervaring van vorig jaar hebben geleerd’
Volgend artikelBATE coach waarschuwt elftal voor Lozano na uitgebreide analyse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in