PSV wil tegen BATE Borisov einde maken aan beroerde reeks Europese wedstrijden

21 augustus 2018 om 09:42
nl
PSV speelt dinsdagavond op bezoek bij BATE Borisov de eerste van twee cruciale duels in de laatste voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren kunnen een succesje in een Europese wedstrijd goed gebruiken.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

PSV hoopt in de Borisov Arena een goede uitgangspositie te creëren voor de return over acht dagen in het Philips Stadion. Gezien de pittige tegenstand van de Wit-Russische ploeg én de beroerde reeks wedstrijden in Europa zal dat nog een hels karwei worden.

Bijna drie jaar zonder zege
PSV won op 8 december 2015 voor het laatst een Europese wedstrijd. Dat gebeurde op eigen veld tegen CSKA Moskou (2-1), een overwinning waarmee de ploeg zich destijds plaatste voor de achtste finales van de Champions League.

Na die zege volgden tien Europese optredens zonder winst (vier gelijke spelen en zes nederlagen) en lukte het PSV slechts vier doelpunten te maken. In de laatste vier Eindhovense optredens in Europa kwam de ploeg helemaal niet tot scoren.

Prima balans in voorronde
PSV speelde in zijn Europa Cup-historie dertig eerdere voorrondewedstrijden, verdeeld over de Champions League en Europa League. Met twintig overwinningen, drie gelijke spelen en slechts zeven nederlagen is de totaalbalans gewoon goed te noemen, al moeten we daarbij wel constateren dat dat met name komt door de goede resultaten in het Philips Stadion. 

Kijken we naar de balans in de voorrondewedstrijden buiten Eindhoven, dan zien we een veel kwetsbaarder PSV dat in vijftien wedstrijden zes keer het nakijken had en zeven keer zegevierde. Die overwinningen kwam bijna allemaal tot stand in het voorportaal van de Europa League. 

Negatief clubrecord?
Als PSV dinsdag in de Borisov Arena gelijkspeelt of verliest, dan evenaart de club een negatief clubrecord uit de periode 1992-1995. Destijds bleven de Eindhovenaren in elf opeenvolgende Europa Cup-duels zonder winst. Die zwakke serie kreeg gestalte onder het bewind van de trainers Hans Westerhof, Aad de Mos en Dick Advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!