De Jong: ‘Geleerd van Osijek’

De Jong: ‘Geleerd van Osijek’
2 min

Ruim een jaar geleden werd PSV in de voorronde van de UEFA Europa League verrassend uitgeschakeld door NK Osijek. Aanvoerder Luuk de Jong is ervan overtuigd dat zijn ploeg daarvan geleerd heeft. “En dat nemen we mee naar de wedstrijd tegen BATE Borisov.”

PSV staat er goed voor   
De Jong sprak die woorden maandagavond tijdens de persconferentie in de Borisov Arena. “Iedereen weet wat er vorig jaar in Osijek gebeurd is. Daar hebben we van geleerd. Ik denk dat we op als team op dit moment heel goed voor staan. Dat zie je ook aan het begin van de competitie.”

Daarin boekte PSV vooralsnog twee overwinningen en is het met AZ de enige ploeg die nog zonder puntenverlies is. Daar kan PSV vertrouwen uit putten. Motivatie is het probleem niet, denkt De Jong. “Iedereen moet beseffen dat we Champions League kunnen spelen. Ik denk dat dat besef er bij iedereen wel is, maar we moeten het op het veld laten zien.”

Beelden  
Om dinsdagavond zelf optimaal aan de aftrap te staan heeft De Jong beelden van BATE Borisov bekeken. “Wij krijgen altijd beelden van tegenstanders aangeleverd en daar kijk ik ook altijd naar. Specifiek naar verdedigers en keepers.