Van Bommel: "Fortuna wordt verrassing van het seizoen"

17 augustus 2018, 14:21

Er staat dit weekend voor Mark van Bommel een speciaal duel op het programma. De nieuwe coach van PSV gaat met zijn team op visite bij Fortuna Sittard, de club waar hij doorbrak in het profvoetbal. Hij vindt dat de Limburgers een hele aardige ploeg op de been hebben gebracht.

Van Bommel debuteerde in 1993 in de hoofdmacht van Fortuna en koestert nog altijd warme gevoelens voor de club. "Van mijn 9e tot mijn 22e heb ik daar rondgelopen. Ik ben er letterlijk opgevoed. Door de trainers, door mijn medespelers. Wat je normaal gesproken thuis of op straat meekrijgt, kreeg ik mee bij Fortuna", legt de oud-middenvelder uit op de website van PSV.

Van Bommel vindt dat Fortuna aardig wat kwaliteit heeft in de spelersgroep. "Ik vind dat zij een beetje worden onderschat. Het is een degelijk, goed voetballend elftal met spelers die écht het verschil kunnen maken. Ik denk dat zij de verrassing worden van het seizoen. Met mijn achtergrond gun ik ze dat natuurlijk van harte. Maar ik wil uiteraard dat de punten mee naar Eindhoven gaan."

De oefenmeester zag dat PSV het vorige week goed deed tegen FC Utrecht (4-0) en gaat het dan ook niet over een andere boeg gooien. Hij is echter ook kritisch. "Het was niet zo dat het in het eerste uur helemaal niets was hoor, maar ik denk dat we beter kunnen dan dat. Soms is het ook gewoon zo dat je geduld moet hebben om openingen te vinden. Het is ook een kwaliteit om de momenten te herkennen waarin je kunt toeslaan. Utrecht zakte ver terug op eigen helft, je kunt dan ook zeggen dat het knap is dat we er uiteindelijk doorheen komen."

PSV beschikt over een volledig fitte selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen