Update: 'Supertalent komt niet naar PSV, mogelijk wel op stage in september'

Update: 'Supertalent komt niet naar PSV, mogelijk wel op stage in september'

16-08-2018 15:24
164

PSV is in de zoektocht naar versterking uitgekomen bij Younes Delfi. De Iraans jeugdinternational zou volgens diverse Iraanse media woensdag het trainingskamp van Jong Iran hebben verlaten om een medische keuring te ondergaan bij de Eindhovenaren.

Delfi staat momenteel onder contract bij Esteghlal Khuzestan FC en speelt voornamelijk als rechtsbuiten. Het zeventienjarige talent werd eerder al in verband gebracht met PSV, maar tot een akkoord kwam het nog niet. Volgens Iraanse media komt het nu vermoedelijk wel tot een transfer. PSV zou zo'n 550.000 euro neer zou moeten tellen voor de aanvaller.

De eerdere berichtgeving van een vermoedelijk overstap van Delfi werd door Eindhovens Dagblad ontkent. Het medium meldde dat Delfi op stage was geweest, maar dat er geen sprake van was dat PSV de Iraniër wilde kopen

Delfi maakte in 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van Esteghlal. Vorig seizoen speelde hij 24 wedstrijden voor zijn huidige club, waarin hij zeven goals maakte. Hij maakte met Iran veel indruk op het WKO17 in India, dat in 2017 gehouden werd. De jonge Iraniër viel mede op door in de groepsfase twee goals te maken en een assist af te leveren. Iran won alle groepswedstrijden en werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Spanje, dat met 3-1 te sterk was.

Update 15:22 uur: Volgens Eindhovens Dagblad zijn de berichten rond Younes Delfi en PSV onjuist. De Iraniër komt mogelijk wel in september op stage bij PSV, maar over een akkoord of een overgang is bij de club niets bekend.