'Clubspeler' Jeroen Zoet trots

'Clubspeler' Jeroen Zoet trots
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘Juventus volgt Piroe’
Volgens Voetbal International heeft Juventus meer dan serieuze interesse in Joël Piroe. De talentvolle aanvaller van Jong PSV sloot tijdens de voorbereiding regelmatig aan bij het eerste elftal en staat er al jaren goed op bij buitenlandse clubs, zo meldt VI. Piroe heeft nog een contract voor een jaar bij PSV. Hier lees je meer over de vermeende interesse in Piroe.

BATE Borisov alleenheerser in Wit-Rusland  
Met BATE Borisov treft PSV in de play-off UEFA Champions League de absolute alleenheerser van het Wit-Russische voetbal. Het Eindhovens Dagblad analyseerde de aanstaande tegenstander van PSV, die op koers ligt de 13e opeenvolgende landstitel te pakken. De Wit-Russen namen de laatste tien seizoenen bovendien vijf keer deel aan de groepsfase van de Champions League. Meer lees je hier.

Belletje Van Bommel overtuigt Thomas 
Naast PSV had ook AZ interesse om Ryan Thomas in te lijven, maar de middenvelder werd overtuigt door een belletje van hoofdcoach Mark van Bommel. “Vorige week belde Mark van Bommel me op en gaf hij aan dat hij me heel graag aan de ploeg wil toevoegen. Hij vertelde wat hij van me verwacht en ik heb daarna helemaal niet meer getwijfeld”, vertelt de Nieuw-Zeelander aan het ED. In hetzelfde interview vertelt Thomas uit te kijken naar de kans op Champions Leaguevoetbal met PSV.  


PEC volgt Lundqvist 
Waar Thomas PEC verruilde voor PSV zou Ramon Lundqvist zomaar eens de omgekeerde weg kunnen bewandelen. De 21-jarige Zweed staat volgens VI in de belangstelling van de ploeg uit Zwolle. Lundqvist ligt in Eindhoven, waar hij deel uitmaakt van het eerste elftal, nog tot medio 2019 vast.

Met Zoet heeft PSV weer een echte clubspeler 
Kort voordat Jeroen Zoet zijn handtekening onder een contract tot 2021 zette, nam de doelman zijn nieuwe verbintenis door met interim-technisch manager John de Jong. “Ik sta hier vanaf 2007 onder contract en dat is toch wel iets moois ja”, zegt hij tegen het ED. “Uiteindelijk ben ik hier ooit op mijn vijftiende naar toe gekomen om eerste keeper te worden. Dat ik dat nu voor het zesde jaar op rij mag zijn, is iets waar ik heel trots op ben.”

Van Boekel fluit PSV - Fortuna   
De KNVB heeft Pol van Boekel benoemd tot scheidsrechter bij het duel tussen PSV en Fortuna Sittard. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn zijn assistenten, terwijl Stan Teuben de vierde man is. Danny Makkelie zit achter de tv-schermen in Zeist als VAR.

https://twitter.com/KNVB/status/1029306723100766208