Cocu blijft positief ondanks de eerste tik bij Fenerbahçe

16 augustus 2018, 07:46

Phillip Cocu moest tegen Benfica in de voorronde van de Champions League de eerste grote domper van het seizoen incasseren met Fenerbahçe. Door de gevolgen van de Financial Fair Play-regels kon de Turkse grootmacht zich amper versterken, terwijl de Portugese ploeg dat wel meteen kon doen. En dat is volgens de oud-coach van PSV een van de redenen van de exit.

"Dit gehele seizoen zullen we daar nog mee te maken hebben", vertelt Cocu tegenover het Algemeen Dagblad. "De mogelijkheden op de markt zijn daardoor zeer beperkt. Ik wist toen ik hier begon dat we creatief moeten zijn en bewuste keuzes moeten maken. Daarom hebben de transfers wat langer geduurd en moet de club het in huurconstructies zoeken."

Dus gaat het verjongingsproces van Cocu wel even duren en teert hij voorlopig op de spelersgroep die er al stond. Het eerste doel is om controle te krijgen over de wedstrijden, zoals hem dat met PSV goed lukte. "De structuur om dat te bereiken, die staat wel na de eerste anderhalve maand. Verder willen we ook wat sneller de bal terugwinnen en met meer pressie naar voren spelen dan ze hier gewend zijn. Wat ik zie in ons spel, stemt me positief. Ik ben wat dat betreft hartstikke strijdbaar, ook na zo'n eerste tik."

Het eerste duel in de Turkse Süperlig werd in elk geval wél gewonnen van Bursaspor (2-1). Yeni Malatyaspor is komend weekend de tweede opponent voor Cocu, dat met zijn ploeg nog wel de Europa League ingaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen