Transferweekje: Twente kan los, Ajax klaar en nog prio's voor PSV

21 juli 2018, 13:00

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

FC Twente kan aan de slag

FC Twente kan zich eindelijk gaan roeren op de transfermarkt. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft een spelersbudget van 4,5 miljoen euro tot zijn beschikking gekregen nadat de club deze week dankzij de gemeente en investeerders werd gered. Xandro Schenk werd al voor de neus van Sparta weggekaapt, maar er moet meer bij voor de broodnodige kwaliteitsinjectie. Van Leeuwen heeft voldoende namen op zijn lijstje staan. Jonathan Reis (voormalig speler van PSV en Vitesse) kan voor twee jaar tekenen, weet De Telegraaf. Reis wil na een Japans avontuur bij Consadole Sapporo terug naar Nederland. Daarnaast wordt het AZ-duo Ben Rienstra en Rens van Eijden serieus genoemd in Enschede. Mogelijk gaat Twente ook in zee met proefspeler Chris David, terwijl Van Leeuwen onlangs ook talenten van Sevilla bestudeerde. Eén ding is duidelijk: de komende weken gaat er nog veel gebeuren in de Grolsch Veste.

{image[327508][right-half][]}Ajax is klaar

Ajax sloeg een fraaie slag met het terughalen van Daley Blind. Voorlopig is dat voor de Amsterdammers de laatste transferactiviteit. De Amsterdammers zijn in principe uitgewinkeld, tenzij zich een buitenkansje voordoet. Plots dook nog wel de naam van Pendrinho (Corinthians) op. Marc Overmars zou een bod van twintig miljoen hebben gedaan, claimde Pedrinho's zaakwaarnemer. Corinthians verlangt meer dan het dubbele voor de middenvelder annex aanvaller. Of dat onder een buitenkansje valt? Spannender is of er nog spelers vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Op eventueel Hakim Ziyech na gaat er niemand meer weg, aldus de stellige Overmars. "Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt zijn wat ons betreft niet te koop", zei de directeur spelersbeleid in [a,https://www.telegraaf.nl/sport/2321834/ajax-waarschuwt-europese-topclubs,_blank,De Telegraaf]. "Nee, ook niet voor absurde bedragen. Laat ze dit seizoen eerst eens 40 wedstrijden voor Ajax spelen."

{image[325518][right-half][]}Nog aantal prioriteiten voor PSV

En weer kon PSV een vinkje zetten op zijn to-do lijstje. Jeroen Zoet staat ook komende seizoen onder de lat in Eindhoven. Na Luuk de Jong blijft opnieuw een steunpilaar van de kampioensploeg in Eindhoven. Op het lijstje van PSV staan nog een aantal belangrijke prioriteiten: Gaston Pereiro, Hirving Lozano en Steven Bergwijn behouden en een extra middenvelder aantrekken. Lozano en Bergwijn lonken volgens het Eindhovens Dagblad zelf ook naar een langer verblijf. Bij PSV hebben zij garantie op speeltijd. Ook voor Zoet was dat een belangrijke reden om te blijven. Bovendien dragen beiden een fors prijskaartje om hun nek: vijftig miljoen euro voor Lozano, twintig miljoen euro voor Bergwijn. De extra middenvelder die PSV wil invliegen is in plaats van Marco van Ginkel, die na zijn knieoperatie een groot deel van komend seizoen buitenspel staat.

{image[326606][right-half][]}Keeperscarrousel draait op volle toeren

Het vertrek van Alisson Becker naar Liverpool betekent het startschot van de keepersstoelendans. Want met het vertrek van Alisson heeft AS Roma een mooie vacature vrij. Jeroen Zoet was in beeld, maar ondanks gesprekken met de Romeinen verlengde hij zijn contract bij PSV. Roma wedt op meerdere paarden en daar wilde de elfvoudig Oranje-international niet op wachten. Eén van die paarden is Robin Olsen. De Zweedse doelman liet op het afgelopen WK een goede indruk achter. Hij is topkandidaat om Alisson op te volgen, meldt Gazzetta dello Sport. Aan de andere kant van de carrousel werkt Real Madrid aan de komst van Thibaut Courtois. Volgens Het Nieuwsblad heeft de Belg een persoonlijk akkoord met de Koninklijke. Het stoplicht kan op groen zodra Chelsea een vervanger heeft. Uiteraard wordt Jasper Cillessen genoemd. Ook de namen Petr Cech (Arsenal), Alphonse Areola (Paris Saint-Germain) en Samir Handanovic (Internazionale) passeren de revue. Maar de grootste favoriet is Leicester City-doelman Kasper Schmeichel.

{image[327237][right-half][]}De vraagtekens van Heerenveen

Behalve het ingecalculeerde vertrek van Denzel Dumfries, waaide er een rustig transferbriesje door het Abe Lenstra Stadion. Het lijkt volgens Voetbal International stilte voor de storm. Morten Thorsby en Arber Zeneli hebben de clubleiding laten weten dat zij een buitenlandse transfer willen maken. Yuki Kobayashi staat ook open voor een dergelijk avontuur. Aan de samenwerking met Henk Veerman komt waarschijnlijk sowieso een einde. De spits mag bij een goed bod (tussen de vier en vijf ton) vertrekken, aldus de [a,http://www.lc.nl/sport/SC-Heerenveen-zet-ook-Veerman-in-de-etalage-23388655.html,_blank,Leeuwarder Courant]. Zo'n zeven club toonden al interesse. In hetzelfde schuitje zitten Pelle van Amersfoort en Doke Schmidt. Achter de schermen probeert de clubleiding te anticiperen. Zes vertrekkende spelers drie weken voor de competitiestart is niet niks

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen