Van Bommel 'eist veel' van PSV'ers: Als er twee niet meedoen, dan lukt het niet

Van Bommel 'eist veel' van PSV'ers: "Als er twee niet meedoen, dan lukt het niet"

18-07-2018 14:02
52

PSV-verdediger Daniel Schwaab is geschrokken van de afgang van Duitsland tijdens het WK. Die Mannschaft sneuvelde al na de poulefase en opereerde volgens Schwaab geen moment als een eenheid.

"Ik had niet de indruk dat het een echt team was. Dan kan je nog zoveel klassespelers hebben, maar als je niet als team functioneert, werkt het niet", vertelt de 29-jarige verdediger aan het Eindhovens Dagblad. Schwaab moest terugdenken aan het Europa League-debacle van vorig seizoen, toen PSV het aflegde tegen het Kroatische NK Osijek. "Wij hadden vorig jaar ook een slechte start met die uitschakeling tegen Osijek, maar we kwamen er wél uit. Duitsland op het laatste WK is wel een leuke vergelijking."

Wedden

Meer odds

Onder Philip Cocu vormden de Eindhovenaren een hecht ingespeeld team en Schwaab hoopt dat dit onder opvolger Mark van Bommel ook het geval zou zijn. De eerste indrukken van de nieuwe trainer zijn positief. "Je merkt dat de trainer op een hoog niveau heeft gevoetbald", stelt Schwaab vast. Van Bommel wil 'modern voetbal' spelen en vraagt veel van zijn spelers. "We proberen tegenstanders te lokken naar de ruimte waar we ze willen hebben, om dan toe te slaan. Dat eist veel van spelers. Als er twee niet meedoen, dan lukt het niet."

PSV opent het seizoen op 4 augustus: Feyenoord komt dan naar het Philips Stadion voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Eind augustus speelt de regerend landskampioen in de vierde voorronde van de Champions League.