'Ik dacht een maand geleden nog dat ik hier in Zwitserland met PSV zou zitten'

'Ik dacht een maand geleden nog dat ik hier in Zwitserland met PSV zou zitten'

15-07-2018 08:43
13

Phillip Cocu heeft hectische weken achter de rug. De 47-jarige trainer maakte zich op voor een zesde seizoen in dienst van PSV, maar is inmiddels werkzaam voor de Turkse grootmacht Fenerbahçe.

De 101-voudig international streek deze week, net als PSV, in Zwitserland neer voor een trainingskamp. "Ik dacht een maand geleden ook dat ik hier in Zwitserland met PSV zou zitten, maar het vervolg is inmiddels wel bekend", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Inmiddels is Cocu druk bezig met Fenerbahçe klaarstomen voor het nieuwe seizoen. "We zijn nu nog niet waar we wezen moeten. Met name in de tweede helft zat er vanavond een aantal spelers doorheen (de Turken verloren een oefenduel van Lausanne Sport met 2-1, red.). De komende weken hebben we nog voldoende tijd om op niveau te komen."

Cocu is onder de indruk van zijn nieuwe werkgever. "Aan de media-aandacht merk je hoe groot deze club is. De kranten staan er elke dag vol mee en via sociale media wordt Fenerbahçe door vele miljoenen mensen gevolgd." De trainer gaat er alles aan doen om te integreren en heeft zijn eerste Turkse lessen al achter de rug. "Dat is misschien ook niet nodig, omdat we bijvoorbeeld ook Franstalige en Spaanstalige spelers in de selectie hebben. We zullen daar goede afspraken over maken."

Lees ook: Done deal: Cocu haalt NEC-talent Kadioglu per direct naar Istanbul

Lees ook: Cocu na Kadioglu ook gelinkt aan Nederlandse spits: 'Op namen kan ik niet ingaan'