Jong Oranje boekt overtuigende zege in oefenduel: PSV'er Lammers blinkt uit

25-05-2018 23:57
28

Jong Oranje heeft de eerste oefenwedstrijd in Zuid-Amerika overtuigend gewonnen. De mannen van bondscoach Art Langeler wonnen met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Bolivia. PSV-spits Sam Lammers was de grote uitblinker aan de zijde van Jong Oranje.

Bondscoach Langeler zag hoe zijn ploeg stroef begon en zoekende was. Jong Oranje klopte op de deur, maar Bolivia kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Feyenoord-doelman Justin Bijlow redde. Even later zag Bijlow er bij de openingsgoal van Bolivia niet goed uit. Een vrije trap van afstand leek houdbaar, maar belandde achter de jonge keeper: 1-0.

Jong Oranje kwam al vrij snel op gelijke hoogte door Juninho Bacuna, die profiteerde van een grote blunder van de Bolivia-doelman. Nog voor de rust schoot Lammers zijn ploeg knap op 1-2.

Na de rust maakte Bolivia nergens aanspraak meer op en was het wachten op meer doelpunten van Jong Oranje. Lammers maakte 1-3 na een fraaie rush van Kevin Diks en Bacuna bepaalde de eindstand, op aangeven van Lammers, op 1-4. Jong Oranje had een veel grotere uitslag neer kunnen zetten, maar bleek in de afronding niet scherp genoeg. Bij Jong Oranje debuteerden Javairo Dilroson (Hertha BSC) en Ferdi Kadioglu (NEC).

Dinsdag spelen de mannen van Langeler een oefenwedstrijd tegen Paraguay.