Streppel volgt transferontwikkelingen van PSV: Hij is 'on-Nederlands'

Streppel volgt transferontwikkelingen van PSV: "Hij is 'on-Nederlands'"

25-05-2018 19:10
53

Jurgen Streppel is benieuwd of Denzel Dumfries de transfer naar PSV gaat maken. De rechtsback van sc Heerenveen wil zelf graag naar Eindhoven toe, nu moeten de clubs er nog uit zien te komen.

"Hij is 'on-Nederlands', fysiek sterk en explosief", zegt Streppel tegen Omroep Brabant. "Verdedigend heeft hij nog wat bij te leren, maar zijn mentaliteit is heel goed, en hij heeft karakter. Hij moet spelen, en beter worden. De druk bij PSV is alleen wel anders dan bij Sparta of Heerenveen, dus ik ben benieuwd hoe hij daar mee omgaat."

Arjen de Boer, Heerenveen-watcher van Omroep Friesland, is ook benieuwd wat er gaat gebeuren. "Het zou voor Dumfries een logische stap zijn, om nu naar de top van Nederland te gaan."

Naar verluidt heeft PSV een eerste bod van vier miljoen euro gedaan, maar wil Heerenveen rond de zeven miljoen hebben. De Boer: "Het zal nog een flink potje onderhandelen worden. Heerenveen weet dat het goud in handen heeft met deze jongen, maar ze hebben het laatste jaar verlies geleden, dus ze kunnen het geld ook goed gebruiken."