PSV verkoopt verdediger Brenet aan TSG Hoffenheim

24 mei 2018, 16:34   Bijgewerkt: 24 mei 2018, 20:42

Joshua Brenet vertrekt bij PSV. De verdediger is door de Eindhovenaren verkocht aan TSG 1899 Hoffenheim, dat afgelopen seizoen derde werd in de Bundesliga. De rechts- en linksback werd al meermaals in verband gebracht met een transfer, die donderdag dan eindelijk werd bevestigd. Hij tekent tot en met 2022 bij de Champions League-deelnemer.

Met drie landstitels en twee Johan Cruijff Schalen neemt Brenet door de voordeur afscheid bij PSV, waar hij ook uitgroeide tot international van het Nederlands elftal. "Ik ben ontzettend blij dat mijn overgang gelukt is", vertelt hij op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Hier kan ik mezelf ontwikkelen, in een jong, aanvallend team onder begeleiding van een uitzonderlijk goede trainer." 

Een transfersom wordt niet genoemd door de landskampioen: vermoedelijk ligt die ergens tussen de vier en vijf miljoen euro. Eerder werd hij in verband gebracht met Sevilla, waar hij in de winterstop graag heen wilde. PSV was eruit met de Spaanse club, maar uiteindelijk kwam het niet tot een overgang. Deze zomer waren ook Udinese en Anderlecht in de markt voor de verdediger.

"Joshua is een snelle en dynamische speler, die zijn aanvallende drive kan gebruiken om veel controle over de buitenkant te krijgen," zegt Alexander Rosen. "Hij kan aan beide kanten uit de voeten, dat maakt hem zeer sterk en zeer interessant voor ons", aldus de directeur voetbalzaken van Hoffenheim. In het Duitse dorpje krijgt Brenet gezelschap van landgenoot Justin Hoogma. Julian Nagelsmann is de trainer van de stuntclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen